We leven in een belevingseconomie waar het creëren van een unieke ervaring voor de consument belangrijker is dan ooit. Het organiseren van een sportwedstrijd op zich is niet meer genoeg om fans te binden, er moet een onvergetelijke ervaring gecreëerd worden voor de bezoekers. Ook worden grote internationale sportevenementen naar de fans toe gebracht, centra van steden zijn steeds vaker het podium voor topsport.

King of the Court speelt in op deze ontwikkelingen in de sportmarkt. Hoe wij dit doen en welke ontwikkelingen wij nog meer zien komt aan bod tijdens het Congres Urban Sport op donderdag 10 september. Daarnaast bezoek je ook de derde sessie van King of the Court, waarin enkele wereldtoppers hun kunsten zullen vertonen. Zo zijn er de onbetwiste nummers 1 van de wereld, de Noren Anders Mol en Christian Sørum. Zij staan al twee jaar lang bovenaan de ranglijst en winnen toernooi na toernooi. Bij de vrouwen zie je het als nummer 1 geplaatste Braziliaanse duo Agatha / Duda en de Europese top met de Tsjechische Hermannova en Slukova.

Het eerste deel van het congres zal bestaan uit enkele presentaties van professionals uit de sport- en evenementenwereld die hun kennis en ervaringen delen over diverse Urban Sport-evenementen. Zo vertelt Wilco Nijland van sportevenementenbureau Sportworx meer over King of the Court en zijn plannen voor de toekomst. Daarna wordt er meer verteld over het WK Handboogschieten uit 2019 en de keuze voor een Urban locatie. Het eerste deel wordt afgesloten met een paneldiscussie met Willem de Boer (onderzoeker HAN University), Ton Wetselaar (Gemeente Utrecht) en René Vlaanderen en Martin Ho Suie Sang (Basktbalbond).

Het tweede deel van het programma zal gaan over het WK Volleybal Dames dat in 2022 in Nederland wordt georganiseerd en waarover Michel Everaert, directeur evenementen Nevobo meer zal vertellen.

Tickets
Kaarten voor het bijwonen van het Urban Sport Congres kosten € 85,00 per persoon. Daarvoor krijg je het volgende:

  • Deelname Urban Sport Congres
  • Toegang tot de wedstrijden van King of the Court (sessie 3 met o.a. de nummers 1 van de wereld, de Noren Mol / Sørum)
  • Borrelhapjes en drankjes
  • Lunch is optioneel à € 19,50

Bestel je tickets hier.

We werken hard aan het samenstellen het definitieve programma. Houd deze pagina in de gaten voor updates van het programma!*

Tijd

12.30

Inloop congres

13.00 - 13.30

King of the Court – verleden, heden en toekomst

Wilco Nijland

13.35 - 14.00

Handboogschieten, Urban Sport

Arnoud Strijbis - Nederlandse Handboog Bond

14.00 - 14.10

Korte pauze

14.10 - 14.40

Paneldiscussie

René Vlaanderen & Martin Ho Suie Sang - Basktbalbond

Willem de Boer – HAN University

Ton Wetselaar – Gemeente Utrecht

14.40 - 14.50

Korte pauze

14.50 - 15.15

WK Volleybal 2022

Michel Everaert

15.15 - 15.30

Afsluiting met Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer

*Het programma is onder voorbehoud en kan nog wijzigen

Robert Claus - Dagvoorzitter
Als sportcommentator bij RTV Utrecht is Robert Claus aanwezigheid geweest bij diverse sportevenementen in Utrecht en omgeving. Tijdens het Urban Sport congres is Robert aanwezig als dagvoorzitter en panelvoorzitter

Wilco Nijland - Sportworx
Wilco Nijland heeft beachvolleybal de afgelopen jaren veranderd. Met zijn bedrijf Sportworx zorgt hij sinds enkele jaren voor de organisatie van de diverse Eredivisietoernooien en het NK Beachvolleybal. Maar hij is ook het brein achter King of the Court, een spectaculaire nieuwe beachvolleybalvariant. Tijdens zijn presentatie vertelt hij meer over de geschiedenis, het heden, het organiseren van evenementen in coronatijd en de toekomst van de sport.

Arnoud Strijbis – Nederlandse Handboog Bond
Arnoud Strijbis is algemeen directeur van de Nederlandse Handboog Bond en in die hoedanigheid nauw betrokken bij de Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten die in 2019 in het historisch centrum van ’s-Hertogenbosch plaatsvonden. Samen met Team TOC werd de beslissing genomen dit evenement een Urban locatie te geven. Over deze keuze, het evenement en meer wordt vertelt hij tijdens het Urban Sport Congres.

Paneldiscussie
Onder leiding van dagvoorzitter Robert Claus

Willem de Boer

Willem de Boer is onderzoeker en docent op het expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management. Hij doet onderzoek naar economische aspecten rondom sport, zoals de relatie tussen contributieverhoging en ledenaantal of de baten en kosten rondom grote sportevenementen.

Ton Wetselaar

Ton Wetselaar is projectleider evenementen voor de gemeente Utrecht en in die hoedanigheid betrokken geweest bij onder andere de start van de Tour de France 2015, NK Atletiek 2017 en EK Beachvolleybal 2018.

Basketbalbond

Nederland loopt al ruim een decennium vooraan mee in de snelle ontwikkeling van 3x3 basketball. Als kers op de taart werd in de zomer van 2019 de FIBA 3x3 World Cup in Amsterdam gehouden. René Vlaanderen (Marketing, Partnerships & Events) en Martin Ho Suie Sang (Medewerker basketbalontwikkeling) zijn binnen de basketbalbond betrokken bij 3x3 basketbal en de diverse evenementen.

Locatie
Het Urban Sport Congres vindt plaats in het stadion van King of the Court gelegen op het Jaarbeursplein in Utrecht. Het Jaarbeursplein is goed bereikbaar met het OV en de auto. Onder het Jaarbeursplein bevindt zich een ruime parkeergarage en station Utrecht Centraal komt direct uit op het Jaarsbeursplein.

Parkeren

Parkeergarage Croeselaan
Deze garage is gesitueerd onder het Jaarbeursplein tegenover het Beatrix Theater.

Navigatieadres:
Croeselaan 14P, Utrecht

Openbaar vervoer
Het Jaarbeursplein is goed bereikbaar met het OV. Het Centraal Station Utrecht ligt op 5 minuten loopafstand van het plein. De looproute is bijna volledig overdekt en vanuit het Centraal Station staat de route naar het Jaarbeursplein goed aangegeven. Verder is het Jaarbeursplein te bereiken met tramlijn 60 (Nieuwegein) en tramlijn 61 (IJsselstein), halte CS Jaarbeursplein.

Bij vragen omtrent het Urban Sport Congres neem contact op via tickets@sportworx.nl. Het daadwerkelijke e-ticket wordt op een later moment toegezonden, deze ontvang je uiterlijk 5 september in je mailbox.

Facebook X WhatsApp LinkedIn