Onder de iconische Eiffeltoren werd vandaag de loting voor het olympische beachtoernooi voltrokken. Onze olympische koppels kunnen zich opmaken voor mooie affiches. Het beachtoernooi in Parijs loopt van 27 juli t/m 10 augustus.

Stam/Schoon
Katja Stam en Raïsa Schoon komen uit in poule E. Daar treffen ze onder meer de Brazilianen Carolina Salgado Solberg (Carol) en Bárbara Seixas. De Brazilianen staan momenteel op de vijfde plaats van de wereldranglijst. Afgelopen jaar won Carol/ Bárbara onder meer het Elite16-toernooi in Doha. Begin mei versloeg Stam/Schoon de Braziliaanse dames in eigen land tijdens het Eite16-toernooi in Brasilia. Een maand later in het Tsjechische Ostrava trokken de Brazilianen aan het langste eind. De poule van Stam/Schoon wordt vervolmaakt met Monika Paulikiene en Aine Raupelyte uit Litouwen (21ste van de wereld) en Japanse Hasegawa Akiko en Miki Ishii (nummer 38 van de wereld).

Van de Velde/Immers
Steven van de Velde en Matthew Immers kunnen flink aan de bak in Parijs. In hun poule stuiten ze op de Noorse prijzenvreters Christian Sorum en Anders Mol. De titelverdedigers van het olympisch goud staan momenteel op plek zeven van de wereldranglijst, maar dat heeft alles te maken met de voetbreuk die Anders Mol eind maart van dit jaar opliep. Naast de Noren nemen Van de Velde en Immers het op tegen Alex Ranghieri en Adrian Carambula uit Italië. Dat duo vinden we terug op plek 23 van de wereldranglijst. Van de Velde en Immers versloegen de Italianen tijdens het Europees Kampioenschap van 2023. De groep van Van de Velde en Immers wordt vervolmaakt met het Chileense familieteam Esteban Grimalt en Marco Grimalt (21ste van de wereld).

Boermans/De Groot
Stefan Boermans en Yorick de Groot lijken op voorhand gunstig te hebben geloot. Ze treffen onder meer de Fransen Arnaud Gauthier-Rat en Youssef Krou. Het team van organisator Frankrijk staat 35ste op de wereldranglijst. Daarnaast nemen ze het op tegen Pablo Herrera en Adrián Gavira uit Spanje. De Spanjaarden vinden we terug op plek 18 van de wereldranglijst. De groep van Boermans en De Groot wordt gecomplementeerd door de Amerikanen Miles Evans en Chase Budinger (nummer 13 van de wereld). Opmerkelijk, Budinger is een voormalig NBA-basketballer die als prof actief was bij: Houston, Minnesota, Indiana en Phoenix.

Iconische locatie
In Parijs staat beachvolleybal voor de achtste keer op het programma. Sinds het debuut van beachvolleybal op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 is de sport niet meer weg te denken. De wedstrijden worden afgewerkt op een iconische plek. Champs de Mars ligt recht onder de Eiffeltoren. Het pop-up stadion heet in de volksmond al het Eiffeltorenstadion. 

Aan het olympisch beachvolleybaltoernooi doen per geslacht 24 teams mee. In totaal zullen dus 96 beachvolleybalatleten deelnemen aan de Olympische Spelen.

Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn