Zuiderpark in Den Haag host aanstaande zondag 16 juni het eerste NK RTC voor volleybal- én beachvolleybalteams. Een logisch gevolg van de huidige opzet van de zeven regionale trainingscentra die ons land telt: Alle talenten die binnen deze RTC’s trainen, doen dat in beide disciplines. Dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen om alle deelnemende meisjesteams (onder 13 en onder 15) van de RTC’s te laten volleyballen om het Nederlands kampioenschap. De jongens gaan in de categorieën onder 14 en onder 16 jaar beachvolleyballen om de nationale titel.

Acht meidenteams onder 13 binden op het NK de strijd aan met leeftijdgenoten van andere RTC’s en/of de eigen locatie, het toernooi onder 15 telt zeven deelnemende teams. 

Meisjes ˂13

 

Meisjes ˂15

 

Almelo 1

Almelo 2

Almelo 1

Almelo 2

Groningen 2

Groningen 1

Apeldoorn

Weert

Nijmegen 1

Nijmegen 2

Groningen 1

Groningen 2

Rotterdam

Alkmaar

Rotterdam

 


Het beachtoernooi voor de jongens bestaat logischerwijs uit een groter aantal teams; onder 14 jaar treden er 15 teams aan, onder 16 jaar nemen 18 teams deel aan het NK. 

Jongens ˂14

 

Jongens ˂16

 

Groningen

5 teams

Apeldoorn

8 teams

Rotterdam

5 teams

Rotterdam

6 teams

Weert

3 teams

Groningen

3 teams

Alkmaar

1 team

Alkmaar

1 team

Beide NK’s op sportcampus Zuiderpark in Den Haag beginnen om 9.30 uur. Kom kijken naar de toppers van de toekomst; de toegang is gratis. 

foto: TopPix

Foto: TopPix

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn