6e Landstitel op rij voor BVC Holyoke

6e Landstitel op rij voor BVC Holyoke

Groot feest in sporthal de Hamar in Belfeld afgelopen zaterdag. Voor de zesde keer op rij sleepte het eerste zitvolleybalteam van BVC Holyoke daar het landskampioenschap in de wacht. Extra bijzonder, omdat dit de eerste keer was dat de ploeg dat voor eigen publiek deed.

Tot grote vreugde van de volgepakte tribune werd VC Allvo uit Almere in de derde ronde van de kampioenspoule met 3-1 verslagen. Met nog één speelronde te gaan, is BVC Holyoke niet meer in te halen en het kampioenschap dus een feit. Omdat Holyoke eerste stond na de reguliere competitiewedstrijden, begon het aan de kampioenspoule met 2 punten voorsprong. Naast VC Allvo streed ook Apollo uit Mill mee om de landstitel.

Op de Facebookpagina van de landskampioen vind je foto's en een filmpje van de kampioenswedstrijd. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd het kampioenschap dit jaar uitgevochten in een kampioenspoule. Zes teams startten in de reguliere competitie, waar ze ieder 5 uit- en 5 thuiswedstrijden speelden. Na tien speelronden werden de drie beste teams ondergebracht in de kampioenspoule, de drie laatst geplaatsten (V.a.s. F.D.S., Spaarnestad en ZVH) in de degradatiepoule.

In totaal is dit het negende Nederlandse titel van de ploeg uit Belfeld. In 1988, 2010, 2011, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en dit jaar schreef BVC Holyoke de titel op haar naam. Het team wordt samen met andere kampioens- en promotieteams gehuldigd tijdens de familiedag van de club, op zaterdag 18 mei. Klik hier voor het restprogramma en de uitslagen van de zitvolleybal kampioens- en degradatiepoule.

Foto: Foto: BVC Holyoke

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×