Na drie jaar bij Talentteam Papendal/Arnhem volgde er een geweldig EK onder 20 jaar in eigen land voor Cas Abraham. Hij was bijna alle wedstrijden de uitblinker voor Jong Oranje en ze veroverden verrassend de vierde plek. Abraham was toe aan een nieuwe stap en speelt nu bij Draisma Dynamo. Zaterdag staat hij in Apeldoorn tegenover zijn oude ploeg en veel 'maatjes' van Jong Oranje.

De 19-jarige nieuweling in de Draisma Dynamo-selectie heeft dit seizoen nog niet veel speelminuten gemaakt, maar hij merkt wel dat hij zich enorm ontwikkelt. De volleyballer uit Barneveld ging op zijn zestiende van SSS naar Papendal. 

Daardoor veranderde zijn leven flink, maar dat was wat hij wilde: slagen in het volleybal. "In die drie jaar op Papendal heb ik ontzettend veel geleerd. Ik ben fysiek sterker geworden en volwassener," aldus Abraham op de clubsite van Dynamo.

Na drie jaar met het Talentteam en het sterke EK in eigen land, koos hij voor Draisma Dynamo. Hij ging op praten met Orion en Lycurgus, maar zijn keus was snel duidelijk. "De trainer (Redbad Strikwerda) is beslissend geweest in mijn keuze voor Dynamo. Ik heb er nog totaal geen spijt van gehad." 

Tot nu toe moet hij genoegen nemen met af en toe een invalbeurt, maar als hij speelt heeft hij alles. Hij scoorde 13 punten in de eredivisie en is gretig om meer te laten zien in Apeldoorn. Het was voor hem ook weer even wennen in een nieuwe omgeving. "Dit is toch weer een soort van opstartseizoen. Ik ben in een andere omgeving terecht gekomen. Dat is wennen. Ik moet nu mezelf weer vinden." 

Tegen zijn maatjes van het Talentteam hoopt hij zaterdag weer speelminuten te maken en te laten zien wat hij kan. De ambitieuze speler verwacht zich de komend jaren in Apeldoorn door te ontwikkelen. Hij hoopt daarna de stap te maken naar een sterke buitenlandse competitie.  “Ik ben nog jong. Ik wil het rustig opbouwen en mezelf in de kijker spelen.” 

Programma eredivisie heren:

Draisma Dynamo - TT Papendal/Arnhem
Advisie/SSS - Zaanstad
VoCASA - Achterhoek Orion
Abiant Lycurgus - SV Land Taurus
Sliedrecht Sport - Coniche Zwolle

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn