De tegenstander van Amysoft Lycurgus in de achtste finale van de Europese strijd om de CEV-Cup is bekend. Op woensdag 16 december is C.S.M. Arcada Galati uit Roemenië de tegenstander in Moskou.

De Roemenen, met ex-international Niels Klapwijk in de gelederen, rekenden in de zestiende finale af met het Bulgaarse Montana Volley. Vorige week woensdag won Arcada Galati thuis met 3-0. In de return wonnen de Bulgaren dinsdagavond met 3-2. Klapwijk was met 28 punten de grote man in deze wedstrijd. Arcada Galati werd de afgelopen twee jaar kampioen van de Divizia A1. In 2017 werd zowel de beker als de Supercup gewonnen. Sinds 2016 wordt Europees gespeeld, waarvan de afgelopen twee jaar in de voorronde van de Champions League. De poulefase werd nog nooit gehaald door de ploeg uit Galati, liggend aan de Donau.

De zestienkoppige selectie van Arcada Galati is redelijk divers. Het bestaat uit zeven Roemenen, twee spelers uit Servië en Moldavië, iemand van de Bahama’s, een Nederlander, een Kroaat, een Amerikaan en een Rus. Middenman Vasile Talpa is liefst 2.16 meter lang. Een andere bekende is passer-loper Mihajlo Stankovic. Deze Serviër stond vorig jaar bij Montpellier, waar Amysoft begin dit jaar tegen speelde, onder contract. De technische staf heeft inmiddels de beschikking over een aantal wedstrijden om te kunnen analyseren.

Het duel Amysoft Lycurgus tegen Arcada Galati begint 16 december om 16.00 uur lokale tijd in de Dynamo Volleyball Arena. In Groningen is het dan twee uur eerder. De hal biedt plaats aan 3.500 mensen, maar blijft vanwege de coronamaatregelen vermoedelijk leeg.

Bron: persbericht lycurgus.nl

Moskou stadion

De venue in Moskou

Foto: CEV (foto Galati) + website Dynamo Moscow (foto stadion)

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×