De Nederlandse volleyballers hebben hun knappe zege van vrijdag op Duitsland vandaag geen vervolg kunnen geven. Oranje verloor met 3-0 van Argentinië, het Zuid-Amerikaanse land dat bijna iedere vier jaar actief is op de Olympische Spelen. Nederland is nu drie dagen vrij, en vervolgt de Volleyball Nations League woensdagavond tegen olympisch kampioen Brazilië.

Opstelling

Bondscoach Roberto Piazza begon vandaag met Wessel Keemink (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Gijs Jorna en Bennie Tuinstra (passer/lopers), Maikel van Zeist en Fabian Plak (middens) en Just Dronkers (libero).

1e set

Oranje begon heerlijk aan de wedstrijd en nam direct een 5-0 voorsprong na een killblock van Maikel van Zeist en twee aces van Nimir Abdelaziz. Bij de tweede ace van Nimir probeerde de Argentijnse diagonaal Ezequiel Palacios de bal nog te redden uit de coulissen, maar dit kwam leverde hem een vervelende enkelblessure op.

Nederland ging met een comfortabele 8-4 voorsprong de eerste technische time-out in, maar kon niet voorkomen dat Argentinië op 10-10 alweer langszij kwam.

Na een killblock van Bennie Tuinstra ging Oranje nog met 17-16 aan de leiding, maar hierna verloren de volleyballers de aansluiting: 17-21. Onder leiding van de frivole spelverdeler Luciano de Cecco won Argentinië de set met 19-25.

2e set

Ook in set twee ging de stand lang gelijk op, tot 14-14 om precies te zijn toen Bennie Tuinstra een ace scoorde via de netrand.

Nederland kon met moeite aanklampen maar het initiatief pakken zat er niet in. Argentinië nam afstand (15-20) en won de set professioneel met 20-25.

3e set

Bondscoach Roberto Piazza besloot zijn passer/lopers te wisselen aan het begin van de derde set. Thijs ter Horst en Robbert Andringa begonnen op de posities van Gijs Jorna en Bennie Tuinstra.

Argentinië leek eenvoudig op weg naar een 3-0 zege toen het een 15-18 voorsprong nam, maar Oranje knokte zich nog knap terug tot 19-19. In de slotfase konden de lange mannen echter niet meer verrassen. Op 23-24 nam Nimir Abdelaziz vanaf de servicelijn alle risico om zijn team op gelijke hoogte te brengen, maar zijn sprongservice belandde in het net.

Nimir Abdelaziz werd vandaag topscorer met 22 punten.

Oranje vervolgt de Volleyball Nations League op woensdagavond tegen Brazilië. Bekijk hier het complete uitzendschema van Ziggo Sport.

Nederland – Argentinië 0-3 (19-25, 20-25, 23-25)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn