Afgelopen Pinksterweekend vond de eerste Nightwatch Eredivisie Beach plaats in Heerlen. Ondanks alle regenbuien werd het een prachtig beachvolleybalweekend. Bij de vrouwen was het goud voor Wies Bekhuis en Brecht Piersma, bij de mannen wonnen Matthew Immers en Stefan Boermans.

Op het Pancratiusplein in Heerlen lagen afgelopen week twee beachvolleybalvelden, pal naast de Sint-Pancratiuskerk. Een fantastische plek waar de hele week gebruik van werd gemaakt door verschillende scholen, bedrijven en verenigingen uit de buurt. In het Pinksterweekend reisden de twaalf beste Nederlandse beachvolleybalteams per gender af naar Heerlen, waar tijdens de eerste Nighwatch Eredivisie Beach drie dagen lang gestreden werd om de felbegeerde titels.

Damestoernooi
Bij de dames wisten Julia Kee en Rianne Stok te verrassen door in de kwartfinale met het minimale verschil te winnen van Nadine Everaert en Desy Poiesz. In de halve finale stuitte het duo op Wies Bekhuis en Brecht Piersma. Kee/Stok pakte direct de leiding door de eerste set met 21-16 te winnen. Bekhuis/Piersma stelde zaken op orde in de tweede set, die ze met maar liefst 16 punten verschil wonnen (21-5). Kee en Stok kwamen deze klap niet meer te boven. Met 15-12 ging ook de derde set naar Bekhuis/Piersma en daarmee plaatste het duo zich voor de finale. Daar namen ze het op tegen Mexime van Driel en Emma Piersma. Na twee sets stuivertje wisselen, ging Bekhuis/Piersma er in de derde set met de winst vandoor. Een mooie gouden plak voor de twee jonge talenten, die dit toernooi gebruikten ter voorbereiding op het EK U22 dat donderdag begint in Bilthoven en Vlissingen. Het brons ging naar Lynn van Mill en Jill Weeda.

Heerlen 3
Heerlen podium dames
Heerlen 5
Heerlen 4

Herentoernooi

Bij de heren speelden Stefan Boermans en Matthew Immers dit weekend samen. Immers speelt normaliter met Mart van Werkhoven, maar door een blessure nam Boermans zijn plek in. Het duo domineerde het hele weekend en behaalde zonder problemen de finale. In die eindstrijd namen ze het op tegen Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer, die hun reünie meteen bekroonden met een finaleplek. Daar bleek Boermans/Immers te sterk: met 21-11 en 21-7 pakten de twee mannen van Beachvolleybal Team Nederland zonder problemen de winst. Het brons ging naar een duo uit Australië, Denys Denysenko en James Takken, dat dit weekend de wildcard kreeg van organisator Sportworx.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×