Floor Berden en Juliette van Duijnhoven zijn in Aalsmeer de nieuwe Nederlands Kampioen beachvolleybal Indoor geworden. Ze wisten in een spannende driesetter de titelverdedigster Elke Schuil-Wijnhoven en Mered de Vries te verslaan. ,,Dit is eigenlijk heel bizar, ik kan het nog niet bevatten,” zei Berden vlak na de gewonnen finale. Bij de mannen veroverden Alexander Brouwer en Christiaan Varenhorst de titel, ze wonnen in de finale met 2-0 van Wessel Keemink en Sven Vismans.

Berden en Van Duijnhoven wonnen in de halve finale vanmiddag overtuigend en zonder al te veel moeite met 2-0 van de jonge talenten Emi van Driel en Raisa School, die iedereen verrasten met een plek bij de laatste vier. De titelverdedigsters, Schuil-Wijnhoven en De Vries, moesten vandaag veel meer knokken om de finale te bereiken. Ze speelden al twee duels voor de finale,inclusief een lange, zware driesetter in de halve finale tegen Luijken en Stubbe. Berden en Van Duijnhoven speelden heel constant en brachten hun tegenstander in de finale vooral in de problemen dankzij heel sterk serveren. 

Dat leverde de winst op: 19-21, 21-14 en 15-9. ,,We hebben al heel vaak van die twee verloren, maar nu wisten we ze in set twee en drie onder druk te zetten en kwamen ze niet in hun eigen spel. We zijn gewoon Nederlands kampioen, beter had het nieuwe jaar niet kunnen starten. Gister zei ik nog tegen iemand, dat een titel onmogelijk was, alleen een droom. Nou, dromen kunnen dus uitkomen,” aldus Van Duijnhoven.

Bij de mannen wonnen de grote favorieten de titel. Gelegenheidsduo Brouwer en Varenhorst waren duidelijk de sterkste. In de finale lieten ze weer hun kracht zien. Het publiek ging massaal achter Keemink en Vismans staan, maar de spelers van Beachvolleybal Team Nederland bleven hun eigen spel spelen. Met hun krachtspel waren ze duidelijk de sterkste: 21-14 en 21-18.

,,Het is altijd leuk om hier voor vrienden en familie te spelen en de sfeer is super leuk, met het publiek zo dicht op het veld,” zei Varenhorst na afloop. Hij was blij met de winst. ,,Daar gingen we voor en we hebben Keemink en Vismans geen kans gegeven. Een mooie start van 2016.” Op de gedeeld derde plaats eindigden Daalmeijer en Spil en Van Steenis en Blom.

Bron: Foto: Pim Waslander
Facebook X WhatsApp LinkedIn