Na een mooie opening van het seizoen in Breda, waar direct de eerste Nederlands kampioenen op het BetCity NK Queen & King of the Court werden bepaald, reist de tour komend weekend door naar Apeldoorn. Sportpark Orderbos is het strijdtoneel van de eerste BetCity Eredvisie Beach van 2023.

De BetCity Eredivisie Beach maakt dit weekend onderdeel uit van het Zeepkistenfestival, oorspronkelijk een festival bedoeld voor kinderen om in zelfgemaakte auto’s van de helling af te rijden. Deze race wordt al een tijd niet meer georganiseerd, wel is er nog altijd van alles te beleven voor jong en oud. Het hoofdveld zal midden op dit festivalterrein liggen, wat veel bekijks zal opleveren. Velden 2 en 3 zijn gelegen op Sportpark Orderbos.

Kersverse Nederlands kampioenen Boehlé/Sengers favoriet
Bij de mannen zullen de kersverse Nederlands kampioenen King of the Court Dirk Boehlé en Mees Sengers hun opwachting maken. Hoewel zij favoriet zullen zijn voor de titel, krijgen ze behoorlijke concurrentie, bijvoorbeeld van Vaclav Bercik en Matyas Dzavoronok. Deze mannen uit Tsjechië draaien al een aantal jaar mee op de Beach Pro Tour en krijgen van organisator Sportworx een wildcard toebedeeld. Vorig jaar op het Challenge-toernooi in Espinho wisten de twee nog met 0-2 te winnen van Stefan Boermans en Matthew Immers. Quinten Groenewold en Sam van der Loo staan als derde team gerankt en zijn daarmee ook goede outsiders voor de titel in Apeldoorn, al wisten zij vorige week in Breda geen finaleplek af te dwingen.

Jong deelnemersveld bij de dames
Bij de dames springt er één team met kop en schouders bovenuit. Emi van Driel en Brecht Piersma staan als eerste gerankt en stromen op de finaledag in. Zij krijgen daar concurrentie van veel teams uit de jeugdselectie van Beachvolleybal Team Nederland. Maren de Jong en Mila Konink, die vorige week nét geen finaleplek wisten af te dwingen, staan als tweede gerankt. Gevolgd door Lynn van Mill en Iris Reinders. Laatstgenoemde sluit samen met haar teamgenoten van Booleans/VV Utrecht, Marly Bak en Bjorna Gras, weer aan in de Nederlandse beachcompetitie. Afgelopen week verloren zij hun laatste finalewedstrijd in hun strijd om het landskampioenschap in de zaal, maar staan al weer te popelen om direct te starten in de BetCity Eredivisie Beach.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn