Het is weer vrijdag. De hoogste tijd om de blik op het weekend te richten. Op zaterdag en zondag dendert de eredivisie onverminderd door. Een tjokvol programma waarbij zowel bij de dames als heren alle teams in actie komen.

Eredivisie Dames

Op zaterdag zijn het Sliedrecht Sport en Voltena die het bal openen. Vorig weekend boekte Sliedrecht een dito overwinning. In straight sets werd Draisma Dynamo verslagen. Voltena verloor afgelopen weekend – mede door een hoge foutenlast – in eigen huis van Apollo 8. In Sporthal De Basis wil Sliedrecht Sport aansluiting houden met de nummers 1 en 2 van de ranglijst (Djopzz Zwolle en Friso Sneek). Voltena kan de punten hard gebruiken om afstand te nemen van hekkensluiter Peelpush.

Koploper Djopzz Zwolle Topvolleybal speelt dit weekend opnieuw een thuiswedstrijd. Dit keer komt Visser Assen/Sudosa-Desto op bezoek. Van die ploeg wordt meer weerstand verwacht dan van hekkensluiter Peelpush. De ploeg van hoofdtrainer Pascal Venemam wil de koppositie verstevigen. Visser Assen/Sudosa-Desto kukelde afgelopen weekend uit de top drie en zal moeten winnen als het aansluiting wil houden bij de top.

De ploeg die Visser Assen/Sudosa-Desto van de derde plek stootte – De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht – ontvangt Draisma Dynamo. De ploeg uit Apeldoorn staat – mede doordat in de laatste drie wedstrijden geen set werd gewonnen – momenteel op de zevende plek van de ranglijst. De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht gaat tegen Dynamo voor de vijfde competitieoverwinning van het seizoen.

Op zondagmiddag is het podium allereest voor Apollo 8 en SOMAS/Activia. Tussen Apollo 8 (zesde) en SOMAS/Activia (achtste) staat maar een ploeg (Draisma Dynamo). Desondanks bedraagt het verschil tussen beide ploegen zes punten. Bij winst voor Apollo komt de top drie langzaam in zicht. SOMAS/Activia kan ook wel weer eens een succesje gebruiken. De laatste competitieoverwinningdateert van 21 oktober jl.

Het weekend wordt afgesloten door Peelpush en Friso Sneek. Runner-up Friso Sneek behield afgelopen week hun positie op de ranglijst door de volle buit te pakken tegen SOMAS/Activia. Hekkensluiter Peelpush zal in eigen huis alle zeilen moeten bijzetten om de onfortuinlijke laatste plek te verlaten.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Za 18 november

18.00 u

Sliedrecht Sport - Voltena

Za 18 november

19.00 u

Djopzz Zwolle Topvolleybal - Visser Assen/Sudosa-Desto

Za 18 november

20.00 u

De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht - Draisma Dynamo

Zo 19 november

14.30 u

Apollo 8 - SOMAS/Activia

Zo 19 november

15.30 u

Peelpush - Friso Sneek

BetCity Eredivisie Mannen

De zevende speelronde in de BetCity Eredivisie Mannen wordt op zaterdag afgetrapt door VoCASA en Scherp in Packaging ZVH. Het is een duel tussen de nummer negen en nummer acht van de competitie. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken om afstand te nemen van de gevreesde degradatiestreep. Zowel VoCASA als Scherp in Packaging ZVH verloren hun laatste wedstrijd van Simplex SSS uit Barneveld. Midweeks verloor VoCASA met 3-0. Afgelopen weekend wist Scherp in Packaging ZVH een set te pakken.

Op hetzelfde tijdstip ontvangt Prima Donna Kaas uit Huizen lijstaanvoerder Active Living Orion. Prima Donna Kaas staat een punt boven hekkensluiter Talentteam Papendal. Tegen dat team wist Prima Donna Kaas de tot dusver enige competitieoverwinning te boeken. Active Living Orion boekte afgelopen woensdag een duidelijke overwinning op Sliedrecht Sport. Prima Donna Kaas kan de borst natmaken en zal een ontketend Active Living Orion tegenover zich treffen.

De zaterdagavond wordt afgesloten door Sliedrecht Sport en Simplex SSS. Sliedrecht wil zich revancheren voor de midweekse blamage tegen Active Living Orion. Op bezoek bij de koploper werd geen set gepakt. Op diezelfde avond stond Simplex SSS geen set af tegen VoCASA. Spanning gegarandeerd aangezien Simplex SSS de plek in de subtop wil verstevigen en Sliedrecht de aansluiting met de top drie wil behouden.

Op zondagmiddag ontvangt Talentteam Papendal in de eigen Van der Knaaphal in Ede nummer 2 Nova Tech Lycurgus. In de kraker van de doordeweekse speelronde van de BetCity Eredivisie won Nova Tech Lycurgus in vijf sets van Numidia VC Limax. Talentteam Papendal wist deze competitie pas een punt te pakken. Alle registers zullen open moeten om Nova Tech Lycurgus – dat jaagt op de koppositie – af te stoppen.

De zevende speelronde in de BetCity Eredivisie wordt afgesloten door Numidia VC Limax en Draisma Dynamo. De formatie van Atlanta-legende Guido Görtzen leed midweeks de eerste nederlaag van het seizoen. In de busrit van het Hoge Noorden naar het Limburgse land was in ieder geval voldoende tijd om de gang van zaken te evalueren. Draisma Dynamo staat momenteel op plek 5. Afgelopen woensdag werd Prima Donna Kaas Huizen zonder al te veel moeite aan de kant gezet.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Za 18 november

20.00 u

Prima Donna Kaas Huizen - Active Living Orion

Za 18 november

20.00 u

VoCASA - Scherp in Packaging ZVH

Za 18 november

20.30 u

Sliedrecht Sport - Simplex SSS

Zo 19 november

14.30 u

Talentteam Papendal - Nova Tech Lycurgus

Zo 19 november

16.30 u

Numidia VC Limax - Draisma Dynamo

Livestreams
Mis geen moment van alle actie in de Eredivisie! De livestreams vind je, vlak voordat een wedstrijd begint, via het programma van de dames en heren.

Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn