DELA EK Beach

Boehlé/van de Velde openen DELA EK Beachvolleybal

Het definitieve speelschema van het DELA EK Beachvolleybal is vandaag bekend gemaakt door de CEV. In de openingswedstrijd op zondag 15 juli in Apeldoorn nemen Dirk Boehlé en Steven van de Velde het op tegen het Italiaanse duo Caminati/Rossi. Hiermee trappen zij een week met beachvolleybal van het hoogste niveau af. Brouwer/Meeuwsen starten hun jacht op de gouden medaille een dag later, zij nemen het in Den Haag op tegen de Turken Giginoglu/Gögtepe.

Na de spectaculaire openingsshow en de eerste wedstrijd van het EK in Apeldoorn zal het toernooi op maandag 16 juli ook in de andere speelsteden losbarsten. De mannen spelen hun eerste poulewedstrijden. Naast Brouwer/Meeuwsen komen ook Bouter/Varenhorst (Utrecht) en het Nederlandse team wat zich nog moet plaatsen via de wildcard (Rotterdam) in actie. 

Op dinsdag 17 juli mogen de vrouwen dan ook eindelijk beginnen aan het DELA EK Beachvolleybal. Stubbe/van Iersel (Apeldoorn) en het Nederlandse wildcard team (Utrecht) zijn om 17:30 uur de eerste Nederlandse vrouwenteams die in actie komen. Voor Madelein Meppelink en Sanne Keizer staat er meteen een topwedstrijd op het programma, zij nemen het in Rotterdam om 18:30 uur op tegen het Tsjechische topteam Hermannova/Slukova. 

De knock-out fase bij de vrouwen start op donderdag 19 juli, bij de mannen op vrijdag 20 juli. Een dag later staat om 19:45 uur de finale van de vrouwen op het programma in Den Haag. Op zondag 21 juli, de laatste dag van het EK, strijden de mannen op Sportcampus Zuiderpark om 19:45 uur in de finale om de Europese titel.

Wil jij de openingswedstrijd bijwonen? Koop dat nu je tickets voor 15 juli in Apeldoorn.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×