December is traditioneel de maand van terugblikken. In tien dagen blikken we terug op tien highlights van het bomvolle (beach)volleybaljaar 2018. Vandaag: het succes van het multi event Volley2018.

Volley2018 maakte de volleybalzomer van dit jaar onvergetelijk. De DELA EK Beachvolleybal, de WK Zitvolleybal én het EK Volleybal voor jongens onder 20 jaar vormden het hart van het veelbesproken multi event. Het grootschalige side event programma zorgde er daarnaast voor dat vele duizenden Nederlanders, letterlijk en figuurlijk, met onze prachtsport in aanraking kwamen.

Opnieuw werden de pouleronden van de drie toernooien verdeeld over meerdere speelsteden, Sportcampus Zuiderpark in Den Haag hostte de ontknoping van de kampioenschappen. De Volley2018 karavaan streek uiteindelijk neer in alle acht speelsteden van de WK en beide EK’s. Sportief met wisselend succes: de Oranje zitvolleyballers bleven steken op de 11e plaats, de dames strandden in de kwartfinale. Gelukkig gaf Nederland haar visitekaartje tijdens de beide EK’s wel nadrukkelijk af.

Op Sportcampus Zuiderpark ontplofte afgelopen zomer het EK-beachstadion, toen Sanne Keizer en Madelein Meppelink in hun eerste seizoen samen de Europese titel in de wacht sleepten. Het was de kroon op het succes van het continentale kampioenschap, dat deze zomer voor de tweede keer in de geschiedenis op Nederlands zand gespeeld werd. En hoewel de Jong Oranje volleybalmannen op hun EK uiteindelijk net geen prijs pakten, was hun vierde plaats er eentje om in te lijsten .

Join Volleybal!

In Arnhem, Apeldoorn, Den Haag, Ede, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Venlo draaide het dus niet alleen om de topprestaties op het veld en de geweldige sfeer op de tribunes. Onder de noemer Join Volleybal, ondersteund door de Rabobank, zorgden de vele side-events voor een heerlijke volleybal vibe in en om de speelsteden. Daaraan leverden de ruim 1.400  volleybalverenigingen een voorname bijdrage, maar ook onze internationals en partners lieten zich niet onbetuigd.

Zo gingen de mannen en vrouwen van Oranje terug naar school om leerlingen te vertellen over én te laten proeven van de leukste sport van de wereld. Dankzij Back to School, de ruim 2.100 clinics die clubs in den lande verzorgden, en het mobiele volleybalpretpark de JoinVolleybalTour, sloegen ruim 35.000 kinderen deze zomer een (beach)volleyballetje. Onder andere door gebruik te maken van de subsidiemogelijkheden, profiteerden clubs ook financieel mee van de spin off van het mega-evenement en de stimuleringscampagne daar omheen.

Gezonde voeding vormde was een belangrijk thema in de campagne. En met succes; steeds meer clubs gaan met het thema aan de slag. En de met Papendal en partner Rabobank  gepresenteerde VolleyBowl, een gezonde maaltijd in een halve volleybal die dit jaar werd geïntroduceerd bij het DELA EK Beach, won vorige maand de bronzen SponsorRing.

Kortom, Volley2018 was groots, meeslepend, energiek en verbindend. Daar mag de hele vaderlandse volleybalgemeenschap trots op zijn! 

Stem op jouw hoogtepunt van 2018!

Op de laatste dag van het jaar is de keuze aan jou: Wat is jouw volleybalhoogtepunt van 2018? Van 31 december t/m 2 januari kun je hier je stem uitbrengen op één van de, door ons geselecteerde, hoogtepunten. Op donderdag 3 januari maken we bekend wat volgens jullie hét volleybalmoment van 2018 is.

Ook nog even nagenieten? Bekijk hier de aftermovie van Volley2018:

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn