Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich geplaatst voor de halve finale van de Beach Pro Tour Finals. De Nederlanders maakten in de kwartfinale een 1-0 achterstand goed tegen de Braziliaanse George/Andre. In de halve finale staat het duo zondagmiddag tegenover Bryl/Losiak uit Polen.

George Wanderley en Andre Loyola Stein uit Brazilië wonnen de eerste set van de kwartfinale met 18-21. Brouwer en Meeuwsen wisten veel servicedruk te zetten in de tweede set, waarin ze ook aanvallend de sterkere partij waren. Met het minimale verschil trokken de Nederlanders de stand weer gelijk: 19-21. In de derde set was het tot 7-7 stuivertje wisselen, maar vervolgens scoorden de Brazilianen drie punten op rij. Brouwer/Meeuwsen hield het hoofd koel en scoorde de vier daaropvolgende punten. Vijf punten later stonden er twee matchpoints op het scorebord voor het Nederlandse duo, waarvan de tweede verzilverd werd: 13-15. Morgen spelen Brouwer en Meeuwsen om 13.00 uur Nederlandse tijd de halve finale Michal Bryl en Bartosz Losiak. Het duo uit Polen plaatste zich rechtstreeks voor de halve finale door al hun poulewedstrijden te winnen.

Katja Stam en Raïsa Schoon bemachtigden eerder al een plek ik de halve finale door eerste te worden in hun poule. Zondagmiddag spelen ze om 12.00 uur de halve finale tegen Sara Hughes en Kelly Cheng uit Amerika, die in de kwartfinale een zenuwslopende driesetter wisten te winnen van de tevens Amerikaanse Kristen Nuss en Taryn Kloth (21-19, 14-21, 22-24). Stam en Schoon stonden dit toernooi al eens tegenover Hughes/Cheng. Die poulewedstrijd werd in drie sets beslist in het voordeel van de Amerikanen.

Uitslag
George/Andre - Brouwer/Meeuwsen 1-2 (18-21, 21-19, 13-15)

Programma

Datum

Tijd (NL)

Teams

zondag 29 januari

12.00 u

Hughes/Cheng (USA) - Stam/Schoon

zondag 29 januari

13.00 u

Bryl/Losiak (POL) - Brouwer/Meeuwsen


Livestreams
Alle wedstrijden van de Beach Pro Tour Finals in Doha zijn live te volgen op Volleyballworld.tv en ViaPlay.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Live

Wie blijft er in de race voor de Nationale Beker?

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×