Het is spannend in de strijd om de play-offs. Djopzz VC Zwolle Topvolleybal won vanavond hun vierde wedstrijd op rij en stijgt daarmee naar de tweede plek op de ranglijst. Sliedrecht Sport versloeg koploper Booleans/VV Utrecht en Apollo 8 zette een 2-0 achterstand tegen Friso Sneek om in een 2-3 overwinning.

Dames
Voor de vierde speelronde in de nacompetitie kwamen alle zes de teams uit de A-poule vanavond in actie. Djopzz VC Zwolle Topvolleybal won hun vierde duel op rij en is daarmee de enige ploeg die alle vier hun wedstrijden gewonnen heeft. Visser Assen/Sudosa-Desto wist één set af te snoepen van de Zwolse ploeg, die uiteindelijk drie punten mee naar huis nam. Sliedrecht Sport noteerde een belangrijke overwinning op koploper Booleans/VV Utrecht. Met veel aanvalskracht van Iris Vos (21 punten), Jolijn de Haan (19 punten) en Evie van Kerkvoorde (19 punten) rekende de ploeg in vier sets af met de Utrechtse formatie: 25-13, 22-25, 26-24 en 25-23. Dankzij deze overwinning is de regerend landskampioen nog volop in de race voor een plek in de play-offs. In Friesland werkte Apollo 8 vanavond een 0-2 achterstand weg tegen Friso Sneek. Na vier sets waarin de twee teams dicht bij elkaar lagen, werd de vijfde set met 4-15 binnengesleept door Apollo.

Stand A-poule

Stand dames

In de B-poule won Voltena vanavond met ruime cijfers van ARBO Rotterdam/FAST: 25-16, 25-17 en 25-17. Vooral aanvallend was de Nieuwendijkse ploeg de betere partij: tegenover 49 aanvalspunten zette FAST er slechts 22. Lynn van Mill werd topscorer met 17 punten. Morgen staat er nog één wedstrijd in de B-poule op het programma: om 15.30 uur neemt Peelpush het thuis op tegen Draisma Dynamo.

Uitslagen

230311 uitslagen Eredivisie 2

Heren
In De Meerwaarde leidde diagonaalspeler Johan Gruvaeus (21 punten) Simplex SSS naar hun eerste overwinning in de A-poule. In drie sets rekende de ploeg vanavond af met hekkensluiter Sliedrecht Sport: 25-23, 25-15 en 25-22. De vier andere teams die strijden om een plek in de play-offs komen zondagmiddag in actie: Samen Lycurgus gaat de strijd aan met Numidia VC Limax en Active Living Orion neemt het op tegen Draisma Dynamo.

De twee duels in de B-poule werden vanavond pas na vijf sets beslist. In Capelle aan den IJssel kwam VCN terug van een 0-2 achterstand tegen Prima Donna Kaas Huizen om vervolgens met 3-2 te zegevieren. RECO ZVH won de eerste twee sets van VoCASA, maar had uiteindelijk vijf sets nodig om de overwinning bij te schrijven. Na drie speelrondes hebben RECO ZVH, Prima Donna Kaas Huizen en VoCASA allemaal negen punten achter hun naam staan.

Uitslagen

230311 uitslagen Eredivisie 2
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn