Afgelopen pinksterweekend stond de tweede stop van de BetCity Eredivisie Beach op het programma. Over drie dagen verspreid werd er gespeeld in het altijd gezellige Heerlen, waar twee centercourts in de stad pronkten. Dirk Boehlé/Mees Sengers en Anaya Evens/Daisy Mumby betraden de hoogste treden op het podium.

Het is voor Dirk Boehlé en Mees Sengers dit seizoen al hun derde toernooiwinst op rij, nadat ze eerder Nederlands Kampioen King of the Court werden en vorige week Apeldoorn op hun naam wisten te schrijven. Een knappe start van het seizoen voor de mannen van Beachvolleybal Team Nederland. Makkelijk werd het ze dit keer niet gemaakt. Er waren, in de halve finale, drie sets nodig om Thijmen Heemskerk en Mick Toet aan de zegekar te binden. In de finale kwamen de mannen in vorm de verassing van het toernooi tegen; Bas van Gilst en Jonas Oudijk. Ook zij wisten een set van de nog ongeslagen kampioenen af te snoepen, maar moesten in de derde set met 15-8 hun meerdere erkennen in het duo. Het betekende een knappe zilveren medaille voor van Gilst/Oudijk en wederom een gouden plak voor Boehlé/Sengers. Thijmen Heemskerk en Mick Toet completeren het podium met de bronzen medaille.

Evens/Mumby zegevieren in damestoernooi
In het damestoernooi ook veel spannende wedstrijden, waarin uiteindelijk Anaya Evens en Daisy Mumby aan het langste eind trokken. Het Engelse team kreeg van organisator Sportworx een wildcard en maakte de verwachtingen waar. De halve finale werd met 21-14 en 21-13 nog ogenschijnlijk simpel gewonnen, maar in de finale wachtte de twee een pittige kluif in de vorm van Kirsten Broring en Leanne van Vegten. Een ware thriller, waarin alle sets met het minimale verschil werden gewonnen. Met 21-19, 22-24 en 17-15 mochten Evens/Mumby zich op het hoogste treetje melden. Brons ging naar Mila Konink en Noa Sonneville, die de kleine finale overtuigend wisten te winnen.