Zaterdag stonden er 11 wedstrijden op het programma in de Eredivisie. Alle topploegen wisten hun duels te winnen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Zo wist hekkensluiter ARBO Rotterdam/FAST een punt af te snoepen van Sliedrecht Sport en liet Friso Sneek thuis een punt liggen tegen Voltena.

Dames
Sliedrecht Sport liet vanavond een belangrijk punt liggen tegen hekkensluiter ARBO Rotterdam/FAST. De huidige nummer vier van de Eredivisie speelde een wisselvallige wedstrijd; na het winnen van de eerste twee sets gingen de derde en vierde set verloren. Sliedrecht had moeite om langs het sterke blok van FAST te komen, maar was net op tijd bij de les. In de vijfde set trok Sliedrecht de winst met 15-10 naar zich toe. Ook Friso Sneek liet vanavond een punt liggen tegen een lager gerangschikt team. Voltena won de eerste twee sets, maar vanaf de derde set domineerde Sneek. Met 25-10, 25-10 en 15-9 gingen de laatste drie sets en de overwinning naar de nummer drie op de ranglijst.

Koploper Booleans/VV Utrecht won voor de tweede keer deze week van Djopzz VC Zwolle Topvolleybal. In de achtste finales van het nationaal Bekertoernooi werd Zwolle in drie sets verslagen, vanavond had VV Utrecht vier sets nodig. Ook Apollo 8 stond vanavond opnieuw tegenover hun tegenstander uit de achtste finales van de beker. De Bornse ploeg was wederom de sterkere partij in het duel tegen Peelpush. Visser Assen/Sudosa-Desto boekte de ruimste overwinning van de avond: voor eigen publiek won de ploeg in drie sets van Draisma Dynamo (25-9, 25-18 en 25-19).

Uitslagen

230121 uitslag dames

Heren
Bij de heren wist RECO ZVH een puntje af te snoepen van Sliedrecht Sport en daarmee stijgt de ploeg van de tiende naar de achtste plek op de ranglijst. Doordat alle topploegen hun favorietenrol waar wisten te maken, blijft de rest van de ranglijst ongewijzigd. Simplex SSS, dat in vier sets won van Taurus, heeft vier punten voorsprong op runner up Numidia VC Limax. Het team uit Limburg won vanavond met dezelfde cijfers van Prima Donna Kaas Huizen.

Draisma Dynamo en Samen Lycurgus houden zicht op de koppositie na winst op respectievelijk VoCASA (1-3) en Talentteam Papendal (0-3). Active Living Orion won vanavond ook zonder setverlies. De ploeg domineerde met name aanvallend in het duel tegen hekkensluiter VCN. Morgen staat nog één wedstrijd op het programma: in Sint Odiliënberg neemt Numidia VC Limax het op tegen RECO ZVH.

Uitslagen

230121 uitslag heren
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn