Draisma Dynamo voorkwam vanavond uitschakeling in de strijd om de landstitel door hun eerste overwinning te behalen tegen Nova Tech Lycurgus. In de andere halve finale nam Numidia VC Limax een 2-1 voorsprong in de best-of-five serie door met 2-3 te winnen van Active Living Orion.

Draisma Dynamo hield hun kansen om voor de vierde keer op rij landskampioen te worden levend door vanavond een cruciale overwinning te boeken op Nova Tech Lycurgus. De Groningers hadden een 2-0 voorsprong in de best-of-five serie, waardoor Dynamo een overwinning nodig had om een vierde duel af te dwingen. Aangemoedigd door het thuispubliek kon Dynamo de overwinning met 3-1 veiligstellen. Het vierde duel staat morgenmiddag op het programma in Groningen, waar om 15.00 uur het eerste fluitsignaal zal klinken.

In de tweede kwartfinale was al duidelijk dat een vierde duel noodzakelijk zou zijn om een winnaar te bepalen. Na een overwinning van Numidia VC Limax in het eerste duel en een gelijkmaker door Active Living Orion in het tweede duel, streden beide teams vanavond voor een 2-1 voorsprong in de best-of-five serie. Limax kwam terug van een 2-0 achterstand om in vijf sets hun tweede overwinning veilig te stellen. De ploeg is nog één overwinning verwijderd van de finale. Morgen in Limburg kan de ploeg van Guido Görtzen het finaleticket veiligstellen, maar Orion zal er alles aan doen een beslissend vijfde duel af te dwingen. Dat moeten ze doen zonder één van hun belangrijkste aanvallers: in de derde set ging Tom Koops door zijn enkel.

Uitslagen
Draisma Dynamo - Nova Tech Lycurgus 3-1 (23-25, 25-15, 25-20, 25-21)
Active Living Orion - Numidia VC Limax 2-3 (25-19, 25-19, 26-28, 21-25, 13-15)

Programma

Dag

Tijd

Teams

Zo 14 april

15.00 uur

Nova Tech Lycurgus - Draisma Dynamo

Zo 14 april

16.30 uur

Numidia VC Limax - Active Living Orion

Wo 17 april

20.00 uur

Draisma Dynamo - Nova Tech Lycurgus *

Wo 17 april

20.00 uur

Active Living Orion - Numidia VC Limax *

* Deze wedstrijd wordt alleen gespeeld als er in het vierde duel nog geen beslissing is gevallen.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn