Draisma Dynamo en Samen Lycurgus zijn de finalisten van het Nationale Bekertoernooi. Dynamo haalde de twee benodigde sets binnen tegen Simplex SSS, terwijl Samen Lycurgus de 3-2 nederlaag tegen Sliedrecht Sport goedmaakte. In eigen huis werd overtuigend met 3-0 gewonnen.

Draisma Dynamo - Simplex SSS
Nadat zaterdagavond met 1-3 van Simplex SSS gewonnen werd, had Draisma Dynamo vandaag nog twee sets nodig om zich te plaatsen voor de bekerfinale. Met 25-23 winst in de eerste set was de Apeldoornse ploeg nog een stap dichterbij dit doel, maar SSS hield de spanning in de wedstrijd door de tweede en de derde set te pakken. Aangemoedigd door het Barneveldse publiek dat massaal was afgereisd naar Apeldoorn sloeg SSS als eerste een gaatje van twee punten in set vier: 6-8. Na een time-out van coach Redbad Strikwerda wist Dynamo het vervolgens volledig om te draaien: de ploeg scoorde vier van de zes daaropvolgende punten. Via een ace van Yannick Bak werd het gat even later vergroot naar drie punten, waarna Dynamo een eindsprint inzette. Na een aanvalspunt van Duco Krook stonden er maar liefst zeven setpunten op het scorebord. Met een ace haalde Ramon Martinez-Gion vervolgens het finaleticket binnen: 25-17. De vijfde set werd nog gespeeld om de winnaar van het duel te bepalen: deze werd met 12-15 gewonnen door SSS.

Samen Lycurgus - Sliedrecht Sport

Sliedrecht Sport won zaterdagavond de thuiswedstrijd met 3-2, waardoor Samen Lycurgus de tweede halve finale vandaag moest winnen om nog kans te maken op een plek in de bekerfinale. De Groningse ploeg deed wat het moest doen en maakte het verlies van gisteravond ruimschoots goed. In Topsportcentrum Alfacollege stelde de equipe van Arjan Taaij de finaleplek veilig door in drie sets te winnen van Sliedrecht: 25-20, 25-20 en 25-22. Voor de volleyballers van Lycurgus, die voor het zesde jaar op rij in de bekerfinale staan, is de tweede prijs van seizoen in zicht. In december won de ploeg de Supercup door Dynamo met 3-2 te verslaan. Dat belooft en spannende bekerfinale te worden.

Bekerfinales

De finales van het Nationale Bekertoernooi worden dit jaar gespeeld op maandag 10 april (Tweede Paasdag) in de Maaspoort in Den Bosch. De damesfinale begint om 12.30 uur, de herenfinale om 15.30 uur.