De bekerfinale van 2020 is qua deelnemers bij de heren een herhaling van die van vorig jaar. Draisma Dynamo, de bekerhouder, won vanavond op bezoek bij Active Living Orion met 1-3. In eigen huis kwam SAMEN.Lycurgus in de halve finale niet in de problemen tegen RECO ZVH en won met 3-0. De finale wordt op 16 februari gespeeld.

In Doetinchem stond er een kraker op het programma vanavond. In de halve finale van de nationale beker stonden regerend landskampioen Active Living Orion en de bekerwinnaar van 2019, Draisma Dynamo, tegenover elkaar. In de Eredivisie is Dynamo momenteel de ploeg in vorm en dat liet het vanavond ook zien.

De eerste set was al snel bepaald. De gasten uit Apeldoorn speelden heel netjes en varieerden goed. Ze legden de druk bij Orion en dat leverde al snel een voorsprong van een aantal punten op. Die voorsprong hield de ploeg even vast, maar Orion knokte nog terug tot 24-24. Op de service van Freek de Weijer werd het daarna 24-26.

In de tweede set ging het lang gelijk op, maar wist Dynamo in de slotfase toe te slaan dankzij de sterk spelende Jeroen Rauwerdink en een steeds beter functionerend blok. Het werd dan ook 20-25 voor Dynamo. Voor het thuispubliek was het fijn dat Orion in de derde set toch weer terug wist te komen.

Op de service van Jelle Hilarius kwam Orion op een ruime voorsprong en die gaf de thuisploeg niet weg. Met een setwinst van 25-22 was de hoop op de finale terug in Doetinchem, maar daar maakte Dynamo snel een eind aan. In de vierde set liep het aanvallend weer als een trein bij de bekerhouder en daarmee werd het verschil duidelijk gemaakt: 15-25 en daarmee 1-3.

Herhaling

In de finale staat Draisma Dynamo op zondag 16 februari tegenover SAMEN.Lycurgus, dat is een herhaling van de finale van 2019. Lycurgus speelde vanavond in Groningen tegen RECO ZVH. Dat werd nooit echt een wedstrijd.

Lycurgus was duidelijk een maat te groot voor de gasten uit Zevenhuizen. Met af en toe een tempoversnelling en goed aanvallend werk, werd ZVH compleet kansloos weer naar huis gestuurd: 25-14, 25-19 en 25-20.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×