Draisma Dynamo en Sliedrecht Sport zijn een stapje dichterbij de finale van de Nationale Beker. Beide teams hebben zaterdagavond de eerste van twee halve finales gewonnen. Dynamo versloeg Simplex SSS met 1-3 en Sliedrecht trok in een spannende vijfsetter tegen Samen Lycurgus aan het langste eind. Zondagmiddag worden de allesbeslissende tweede halve finales gespeeld.

Simplex SSS - Draisma Dynamo
In een volgepakte sporthal De Meerwaarde begon het duel tegen Draisma Dynamo goed voor Simplex SSS. De thuisploeg pakte de eerste set met overtuigende cijfers (25-15), maar vervolgens stortte het als een kaartenhuis in. Op de service van Ramon Martinez-Gion liep Dynamo in de tweede set uit van 1-2 naar 1-8, waarna SSS niet meer in hun spel kwam. De Barnevelders hadden moeite de servicepass onder controle te krijgen, waardoor de middenaanval wegviel. Aan de andere kant van het net kwam diagonaalspeler Martijn Brilhuis eenvoudig tot scoren. Dynamo pakte de set met 13-25 en zette door in de derde en vierde set, die beiden met 18-25 gewonnen werden. Morgen valt de beslissing in Omnisport Apeldoorn, waar Dynamo genoeg heeft aan twee gewonnen sets. Om nog kans te maken op een plek in de finale moet SSS met 0-3 of 1-3 winnen. In dat geval wordt een golden set gespeeld om de winnaar te bepalen.

Sliedrecht Sport - Samen Lycurgus

Het publiek in Sliedrecht werd vanavond getrakteerd op een waar spektakel. Sliedrecht Sport wist in de reguliere competitie geen enkele overwinning te boeken op één van de topploegen, maar haalde vanavond in de strijd om de beker alles uit de kast. Nadat Samen Lycurgus de eerste set met ruime cijfers (12-25) binnensleepte, knokte de thuisploeg zich met setwinst terug in de wedstrijd. Ook de derde set ging naar Sliedrecht, maar met 20-25 dwong Lycurgus vervolgens een vijfde set af. Daarin ging het lang gelijk op. Bij de kantwissel was het voordeel in handen van de Groningse ploeg (7-8), maar met een killblock van Marius den Hartog werden de rollen even later omgedraaid: 11-10. Op 13-13 noteerde Raygid Isenia het eerste matchpoint voor Sliedrecht. Deze werd weggewerkt, maar met een tactisch balletje verzilverde Youri Ebbelaar de tweede: 16-14. Zondagmiddag wordt de tweede halve finale in Groningen gespeeld. Voor beide teams liggen er nog volop kansen: bij winst plaatst Sliedrecht zich direct voor de finale, maar wanneer Lycurgus het duel met 3-0 of 3-1 weet te winnen, is de finaleplek voor de Groningers. Bij een 3-2 overwinning voor de thuisploeg zal een golden set bepalend zijn.