International Sjoerd Hoogendoorn maakt komend seizoen zijn rentree in de Nederlandse eredivisie. Draisma Dynamo heeft de linkshandige diagonaal vastgelegd. Na een mooie carrière in het buitenland keert hij nu terug bij de laatste club waar hij in Nederland speelde. Hij pakt zijn studie geneeskunde weer op en vestigt zich met zijn gezin in Nederland. Het zal het laatste jaar worden van zijn profcarrière.

De diagonaalspeler droeg van 2009 tot medio 2013 al eerder het shirt van Draisma Dynamo. Nadien kwam de inwoner van Nieuwegein uit voor het Finse VaLePa Sastamala (2013-2015) en de Italiaanse clubs Globo BP Frusinate Sora (2015-2016), Olimpia Bergamo (2016-2018) en Sir Safety Conad Perugia (2018-2020).

"Ik ga beginnen aan mijn Master Geneeskunde in Utrecht. Ik had mijn Bachelor zeven jaar geleden gehaald voordat ik bij Dynamo vertrok. Het doen van coschappen valt niet te combineren met volleyballen in het buitenland. Ik had nog wel mogelijkheden om langer in Italië te blijven. Vanwege mijn studie en omdat mijn dochter naar de lagere school moet, keer ik terug naar Nederland."

Sjoerd Hoogendoorn

Een andere club in de eredivisie kwam voor Hoogendoorn niet ter sprake. “Draisma Dynamo was de enige club waar ik in Nederland voor wil spelen. Ik heb er in het verleden een mooie tijd gehad. Met trainer Redbad Strikwerda heb ik toen ook al drie jaar gewerkt. Ik heb destijds veel van hem opgestoken. Qua niveau is er misschien wel sprake van een teruggang. Perugia heeft als doelstelling de Champions League en de Scudetto te winnen, maar Draisma Dynamo wil gelukkig ook alle prijzen winnen.”

Bij de recente Oranje-trainingen op Papendal maakte Hoogendoorn al kort kennis met een aantal van zijn toekomstige teamgenoten. Momenteel herstelt hij van een kleine operatieve ingreep aan zijn linker duim. De geroutineerde nieuwkomer kijkt al reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen. “Als op 3 augustus de trainingen bij Draisma Dynamo beginnen, ben ik erbij.”

Wim Jonker, bestuurslid technische zaken van de Stichting Topvolleybal Dynamo, wrijft zich in de handen met ‘buitenkansje’ Hoogendoorn. “Sjoerd kwam als een verrassing voorbij. Na eerdere contacten hadden we hem voor het komend seizoen eigenlijk al uit ons hoofd gezet. Maar Sjoerd meldde zich weer bij ons. Een unieke kans om één van de beste diagonalen van Nederland aan ons te binden. Hij is gepokt en gemazeld in topcompetities en bovendien een fijne teamspeler.”

Foto: Mediateam Draisma Dynamo

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×