De eerste dag in de kampioenspoule leverde direct vuurwerk op, in Groningen kwam Amysoft Lycurgus met 0-2 achter, maar kon het tij nog net keren door drie sets op rij met minimaal verschil te winnen. Draisma Dynamo was van ongekende klasse tegen Sliedrecht Sport in Apeldoorn, binnen het uur won de ploeg van Redbad Strikwerda met 3-0. In de degradatiepoule openden Taurus, VoCASA en Bielderman Koetsier/SSS met een 3-1 overwinning.

Amysoft Lycurgus – Active Living Orion 3-2 (24-26, 18-25, 25-23, 25-23, 15-13)
In de eerste topper van de kampioenspoule is het Amysoft Lycurgus gelukt om voor de derde keer dit seizoen Active Living Orion te verslaan. Dat ging allesbehalve gemakkelijk, want met de rug tegen de muur moesten ze een 0-2 achterstand zien te keren.

Orion was vanaf het begin van de wedstrijd goed op dreef, veel servicedruk en weinig fouten in de aanval. Aan Groningse kant lukte alles een stuk minder, vooral in de tweede set liep de ploeg van Arjan Taaij achter de feiten aan. Orion deelde met Bas van Bemmelen, Jasper Diefenbach en Tijmen Laane de lakens uit en pakte de 2-0 voorsprong.

Daarna lukte het Lycurgus om stukje bij beetje grip op de wedstrijd te krijgen. Tegen het einde van de derde en vierde set liepen ze steeds 1 of 2 puntje voor. Hossein Ghanbari besliste via het blok de derde set, Orion kon op setpoint in de vierde set een sterke opslag van Bennie Tuinstra niet verwerken waardoor de tiebreak een feit was.

Daarin liepen de gasten op service van Bas van Bemmelen uit naar een 7-2 voorsprong, vanaf 2-2 sloeg hij drie aces en scoorden Jasper Diefenbach en Tijmen Laane. Lycurgus hing in de touwen, maar was nog niet verslagen. Een sterke opslagserie van de Australiër Thomas Douglas-Powell bracht de thuisploeg op 5-7, later kon op de opslag van spelverdeler Luke Herr de voorsprong gepakt worden. Laane kon het eerste matchpoint nog wegwerken, maar op de tweede sloeg Dennis Borst genadeloos toe.

Draisma Dynamo – Sliedrecht Sport 3-0 (25-22, 25-13, 25-14)
Sliedrecht Sport had op de laatste dag van de reguliere competitie deelname aan de kampioenspoule afgedwongen door Taurus met 3-0 opzij te zetten. Met dezelfde bravoure als in die wedstrijd kon de ploeg van Paul van der Ven en Marnix Elbers tot op 20-20 bij Draisma Dynamo aanhaken. Boven de 20 kon Dynamo het verschil toch maken.

Met de winst van de eerste set op zak liep het bij de Apeldoorners van een leien dakje. In de tweede set scoorden ze 100% op de side-out en stonden ze Sliedrecht slechts 7 punten toe in de aanval. Met zes eigen fouten werd de stand in de tweede set uiteindelijk 25-13. In het derde bedrijf sloeg Dynamo alweer snel een flink gat (9-4). Sliedrecht kon niet tippen aan wat de thuisploeg in Omnisport liet zien. Het was uiteindelijk Nathan Fullerton die na een lange rally het matchpoint binnen sloeg: 25-14.

Aan de zijde van Dynamo was Sjoerd Hoogendoorn in uitstekende vorm, hij maakte 13 punten (63% score in de aanval). Bij Sliedrecht was Ivar de Waard topscorer, hij maakte er 11 (53 %).

Stand

Team

Gespeeld

Punten

1. Draisma Dynamo

1

6

2. Amysoft Lycurgus

1

4

3. Active Living Orion

1

2

4. Sliedrecht Sport

1

0

Degradatiepoule
In de degradatiepoule, die dit seizoen niet leidt tot de degradatie van een team uit de Eredivisie, hebben Taurus, VoCASA en Bielderman Koetsier/SSS goede zaken gedaan. Zij wonnen alle met 3-1.

Taurus – ComputerPlan VCN 3-1 (22-25, 25-20, 25-18, 25-18)
Ondanks dat Matthew Immers en Tom van Reeuwijk voor ComputerPlan VCN de scorerslijst in Houten aanvoerden, lukte het de ploeg uit Capelle niet om voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd te winnen. Taurus kwam onder aanvoering van Jelle van Jaarsveld terug na 0-1 en won in vier sets.

Talentteam Papendal – VoCASA 1-3 (25-22, 21-25, 20-25, 18-25)
Ook VoCASA moest de eerste set aan de tegenstander laten alvorens zijn er drie op rij konden pakken. Tom van Steenis stak samen met Mees Blom in goede vorm voor de Nijmegenaren, zij wisten beiden 11 keer te scoren.

Bielderman Koetsier/SSS – RECO ZVH 3-1 (25-23, 25-20, 21-25, 26-24)
Waar Bielderman Koetsier/SSS vorige week tegen RECO ZVH nog de kansen op deelname aan de kampioenspoule verspeelde konden ze zaterdagmiddag in Barneveld wel de overwinning grijpen. Door de drie punten blijven ze op de tweede plaats in de degradatiepoule staan.

Stand

Team

Gespeeld

Punten

1. Taurus

1

8

2. Bielderman Koetsier/SSS

1

7

3. VoCASA

1

5

4. Talentteam Papendal

1

3

5. RECO ZVH

1

1

6. ComputerPlan VCN

1

0

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×