De heren van Draisma Dynamo hebben zaterdagavond geschiedenis geschreven. In sporthal De Basis zorgden ze voor de allereerste nederlaag van Sliedrecht Sport in eigen huis. De thuisploeg baalde dat er een eind kwam aan de lange reeks overwinningen, maar kon alsnog ook trots zijn. Er werd met 2-3 verloren van de Apeldoornse topploeg.

Sporthal De Basis en de heren van Sliedrecht Sport, het bleek een hele goede combinatie. De ploeg van trainer Paul van der Ven won in de topdivisie alle thuiswedstrijden en werd kampioen. Ook schakelde de ploeg in de nationale beker in eigen huis twee eredivisionisten uit: Draisma Dynamo en Coniche Zwolle en bereikte daarin de laatste vier.

Nog geen enkele nederlaag in de eigen hal, een mooi feit. Maar daar is nu een eind aan gekomen. De onoverwinnelijkheid in De Basis is niet meer, Draisma Dynamo liet zich niet nog een keer verrassen in Sliedrecht. Het massaal aanwezige thuispubliek genoot van een mooie strijd in de eredivisie. Draisma Dynamo was gewaarschuwd na de bekernederlaag van vorig jaar en ging goed voorbereid van start.

Met sterk serverend werk legde de gasten uit Apeldoorn veel druk op de thuisploeg en dat leverde de setwinst op: 18-25. In de tweede set werd het enorm spannend, maar op het cruciale moment maakte de topploeg het af met 24-26 en daarmee nam het een 0-2 voorsprong. Het thuispubliek viel eventjes stil, maar dat was maar van korte duur.

Terug van YOG

De thuisploeg knokte op indrukwekkende wijze terug, de ploeg van Van der Ven vocht voor elk punt en gaf alles. Ook keerde passer/loper Yorick de Groot meteen terug in de ploeg, hij stapte zaterdagochtend pas uit het vliegtuig vanuit Buenos Aires, waar hij met zijn beachmaatje Matthew Immers zilver veroverde op de Youth Olympic Games (YOG).

Hij speelde een puike wedstrijd en scoorde 7 punten, knap na een lange reis uit Argentinië. Aan de hand van uitblinker Gerard Baan, die voor de thuisploeg 21 punten produceerde, kwam Sliedrecht volledig terug in de strijd. De derde en vierde set werden met 25-22 gewonnen.

In de allesbeslissende vijfde set stond Dynamo op. Trainer Redbad Strikwerda was duidelijk tegen zijn ploeg, dit mocht niet gaan gebeuren. Met de sterk spelende Renzo Verschuren en Nico Manenschijn werd alsnog het verschil gemaakt: 11-15. Daarmee was de eerste nederlaag voor de heren van Sliedrecht Sport in De Basis een feit. Daar baalde de ploeg duidelijk van, want een overwinning was mogelijk.