Draisma Dynamo heeft zondagmiddag ook het tweede duel in de best-of-five serie om het landskampioenschap gewonnen. De Apeldoornse ploeg versloeg Active Living Orion opnieuw met 3-0 (25-23, 25-23 en 26-24) en kan volgende week de titel prolongeren in Doetinchem. Niels Lipke: ‘Mijn vertrouwen in dit team is super groot.’

Afgelopen donderdag won Draisma Dynamo het openingsduel met ruime cijfers van Active Living Orion (18-25, 20-25, 21-25), maar vandaag waren de twee teams meer aan elkaar gewaagd. ‘Donderdag hadden we een bizar hoog aanvalspercentage (71%) en dat is vrij uniek. We wisten dat dit een heel andere wedstrijd zou worden’, vertelt Niels Lipke, libero van Dynamo, na afloop van de wedstrijd.

Orion kende een sterkere start dan afgelopen donderdag en had onder aanvoering van Samuli Kaislasalo in het midden van de eerste set een kleine voorsprong (13-15) te pakken. De ploeg wist dit vast te houden tot 17-19, maar nadat Dynamo kon profiteren van een goede service van Erik van der Schaaf, was de stand twee punten later weer gelijk. Dynamo bereikte vervolgens via een blok van Martijn Brilhuis als eerste de twintig punten. Na een uitgeslagen service van Liam McCluskey stonden er even later twee setpunten op het scorebord voor Dynamo. Twee punten later viel ook de service van Edson Felicissimo buiten de lijnen en daarmee was de eerste set voor de thuisploeg: 25-23.

Ook in de tweede set gaf Orion een voorsprong uit handen. De Doetinchemmers liepen van 7-11 uit naar 12-17, maar zagen Dynamo richting de slotfase opnieuw terugkomen. Yannick Bak noteerde het eerste setpunt voor zijn ploeg (24-23), waarna Sil Meijs een slechte pass van Felicissimo afstrafte: 25-23. In de derde set was het Dynamo dat al vroeg een voorsprong nam: na een blok van Brilhuis was het 6-3. Orion kwam nog een aantal keer dichtbij, maar kwam niet meer langs Dynamo. Het team van Dirk Sparidans werkte in de slotfase twee wedstrijdpunten weg, maar op het derde matchpoint viel de aanval van Kaislasalo buiten de lijnen: 26-24.

Lipke over de overwinning: ‘Ik denk dat we heel geduldig hebben gespeeld en dat resulteert in drie keer aan de goede kant van de score staan.’ Dynamo heeft nu een 2-0 voorsprong in de best-of-five serie, waardoor de beslissing volgende week al kan vallen. Op zondag 30 april spelen de twee ploegen in Doetinchem het derde duel. Om 13.15 uur begint de wedstrijd in de SaZa Topsporthal, kaarten zijn hier verkrijgbaar.