Draisma Dynamo heeft zaterdagavond de topper tegen lijstaanvoerder Simplex SSS met 3-2 gewonnen. In de damescompetitie zorgde Visser-Assen/Sudosa-Desto voor een verrassing door met 3-0 van regerend landskampioen Sliedrecht Sport te winnen.

Heren
De topper tussen Draisma Dynamo en koploper Simplex SSS is uitgelopen op een waar spektakel. In het meer dan twee uur durende duel, waarin de emoties hoog opliepen, trok Dynamo aan het langste eind. Sjors Tijhuis besliste de vijfde set in het voordeel van de thuisploeg met een ace via de netrand: 15-12. Met 26 punten (23 aanvalspunten en 3 killblocks) leverde Mike van Cooten een belangrijke bijdrage aan de overwinning waarmee de ploeg een puntje is ingelopen op de koploper.

Kijk hieronder de wedstrijd tussen Draisma Dynamo en Simplex SSS terug:

Ook het duel tussen VoCASA en Prima Donna Kaas Huizen werd vanavond in vijf sets beslist. In Nijmegen pakte de thuisploeg de eerste twee sets, maar Huizen knokte zich terug in de wedstrijd en trok de derde en vierde set naar zich toe. Sliedrecht Sport verzekerde zich van een plek in de A-poule door thuis met 3-0 te winnen van Taurus. De ploeg staat op de zesde plek en is niet meer in te halen door de onderste helft van de ranglijst. Active Living Orion revancheerde zich op RECO ZVH door de thuiswedstrijd met ruime cijfers te winnen: 25-15, 25-18 en 25-17.

Uitslagen

230128 uitslagen 2

Dames
Visser Assen/Sudosa-Desto stuntte vanavond voor eigen publiek tegen Sliedrecht Sport. Het met blessures geteisterde Sliedrecht begon met een aangepaste basisopstelling en keek tegen de slotfase van de eerste set tegen een achterstand van vijf punten aan. De thuisploeg maakte het op het eerste setpunt af (25-21) en won vervolgens ook de spannende tweede set: 25-23. In de derde set liep Sudosa-Desto al snel uit naar 9-2. Sliedrecht verkleinde het gat en werkte drie matchpunten weg, maar bij de vierde was het raak voor de thuisploeg: 25-23. Sudosa-Desto stijgt dankzij deze overwinning naar de vijfde plek op de ranglijst.

De nummers 1 en 2 van de ranglijst lieten vanavond geen punten liggen: Booleans/VV Utrecht won met 3-1 van Draisma Dynamo en Apollo 8 kwam geen moment in de problemen tegen Voltena. Met 16-25, 19-25 en 18-25 stelde Apollo de overwinning veilig en daarmee blijft de ploeg op gelijke hoogte met VV Utrecht. De twee teams hebben allebei 36 punten uit 16 wedstrijden; VV Utrecht won één set meer.