DROS-Alterno hofleverancier finales Volleybaldirect Open

DROS-Alterno hofleverancier finales Volleybaldirect Open

Het is zaterdagochtend, een uurtje of 7 in Apeldoorn. Geen kip op straat, maar richting de Alternohal wordt het langzaamaan drukker. Met het maximale aantal van acht jeugdteams vertrekken coaches, ouders en andere fans van DROS-Alterno zo naar hun halve finaleronde van het Volleybaldirect Open. Op 18 speellocaties, verspreid over heel Nederland, strijden ze vandaag tegen een aantal van de andere 202 halve finalisten om één van de acht startbewijzen (per categorie) voor de finales van de grootste jeugdkampioenschappen van Nederland.

De terugweg naar Apeldoorn zal in ieder geval voor zes van de acht Alterno-teams heel gezellig zijn geweest: zij slaagden in hun missie en plaatsten zich voor de eindronde. Ook stadsgenoot Dynamo en Sliedrecht Sport zullen, met ieder vijf finalisten, zaterdag 30 maart goed vertegenwoordigd zijn. Bij de jongens gaf Rabobank Orion Volleybal uit Doetinchem haar visitekaartje af door zich  met alle vier de teams te plaatsen voor de finales.   

 A-jongens 
Naast Rabobank Orion Volleybal gaan Inter Rijswijk, Sliedrecht Sport, SV Dynamo Apeldoorn, Taurus (Houten), VC Polaris (Helmond), VS Sneek en Zaanstad eind maart de strijd om het Nederlands kampioenschap in de oudste jongenscategorie aan. 

A-meisjes 
Bij Vludoc in Nuth was de halve finale een geweldig volleybalspektakel. De beste acht meisjes A-teams uit Zuid-Nederland streden om twee finaleplaatsen. Peelpush uit Meyel en Voltena uit Nieuwendijk en Werkendam kwamen hier uiteindelijk als de grote winnaars uit de bus. Volgens wedstrijdcoördinator Herman Peters was de hele dag in de Gitek-hal een schitterend volleybalfestijn: “De dames lieten de vele supporters zien dat het jeugdvolleybal in Nederland op een behoorlijk hoog niveau staat. Waarschijnlijk hebben we een aantal van de toekomstige internationals aan het werk gezien tijdens de vele spannende en machtig mooie wedstrijden!” Op de andere locaties plaatsten de oudste meisjesteams van  DROS-Alterno, Emmen ’95, Springendal-Set-up ’65, Sudosa-Desto, VC Sneek en VCN (Veenendaal) zich voor de eindstrijd.  

Klik hier voor alle Volleybaldirect Open finalisten van dit jaar.  

 Locaties finales Volleybaldirect Open – 20 maart 2019 

CMV Jeugd 

Westfrieslandhal, Wognum 

C-Jeugd 

Sporthal De Walvis, Beverwijk 

B-Jeugd 

Sportcomplex Amerena, Amersfoort 

A-Jeugd 

Topsportcentrum De Koog, Koog aan de Zaan 

 Foto: Ruud Montagne

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×