Het is aanstaande zaterdag 90 dagen geleden dat de laatste bal in de Eredivisie voor vrouwen werd geslagen. Op 11 oktober won het Talentteam Papendal de thuiswedstrijd tegen Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 met 3-1. Zaterdag opent de Eredivisie ook met een wedstrijd van het Talentteam, zij ontvangen de kampioenenploeg Sliedrecht Sport. VC Sneek is de koploper na de eerste en enige speelronde tot nu toe, hoe zal de herstart van de Eredivisie verlopen?

Voorafgaand aan de wedstrijden die dit weekend gespeeld worden zal een minuut stilte in acht worden genomen ter nagedachtenis aan de op woensdag overleden trainer/coach van Bielderman Koetsier/SSS Olaf Ratterman. Hij stierf op 45-jarige leeftijd nadat hij onwel werd in sportcentrum De Meerwaarde in Barneveld. De speelsters is gevraagd met rouwband te spelen.

Topper in Twente
De topper van het weekend wordt op zondag gespeeld als Team Eurosped het thuis opneemt tegen Apollo 8. Het Twents onderonsje gaat tussen de verliezend finalist van de Supercup (Eurosped) en de ploeg die Sliedrecht Sport in de eerste competitieronde met 3-1 wist te verslaan (Apollo 8). Op 3 oktober stonden beide teams tegenover elkaar in de halve finale van de Supercup. Eurosped won toen in een spannende vijfsetter. Op de website van het team uit Borne zeggen coaches Thijs en Bart Oosting er klaar voor te zijn. Voor Eurosped is het de eerste wedstrijd van dit eredivisieseizoen. Zoals alle wedstrijden is ook deze live te zien op een stream op volleybal.nl. Klik hier om zondag om 15.30 uur de topper te volgen.

Rentree Knip
De herstart van de Eredivisie op zaterdagmiddag tussen het Talentteam Papendal en Sliedrecht Sport om 14.30 uur zal vele nieuwgierige kijkers trekken. Zo heeft het team van de in november gepresenteerde bondscoach Avital Selinger wel kunnen doortrainen toen dat voor andere teams niet mogelijk was, omdat Papendal een uitzondering op de regels vormde. Zijn Talentteam won de eerste wedstrijd en kan een flinke rol van betekenis gaan spelen in het verloop van de Eredivisie.

Sliedrecht Sport aan de andere kant heeft in november nog twee Europese wedstrijden gespeeld op Gran Canaria, maar kon pas vanaf 17 december weer voltallig trainen. Bij de regerend landskampioen, beker- en Supercuphouder zal international Kirsten Knip haar rentree in de Eredivisie maken. De formatie van trainster Vera Koenen verloor in de openingsronde van de competitie met 3-1 van Apollo 8 en zal gebrand zijn op het binnenhalen van de eerste punten. Bekijk de wedstrijd in Ede zaterdag om 14.30 uur op deze pagina.

Herstart na 307 dagen
Ook op zaterdag is het treffen tussen Djopzz Regio Zwolle Volleybal en Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65. De Zwolse vrouwen beleven hun start van de Eredivisie, zij moeten uitvinden waar ze staan tegen Set-Up. Zwolle speelde geen Supercup, wat betekent dat zij zaterdag na 307 dagen weer een officiële wedstrijd mogen spelen. Op 8 maart wonnen ze met 3-0 van FAST. Set-Up zal proberen zich te revancheren voor het verlies in de openingsronde tegen het Talentteam. De wedstrijd in Zwolle is via deze link te volgen.

Strikt protocol
Alle wedstrijden vinden plaats onder strikte voorwaarden van het protocol Topsportcompetities. Alle spelers, staf en scheidsrechters worden getest en mogen alleen bij een negatieve uitslag bij de wedstrijd verschijnen. Er mag geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden. Alle ontmoetingen in de Eredivisie zijn wel live vanuit de huiskamer te volgen. Lees hier wat je moet weten om de (gratis) livestreams thuis te bekijken.

Peelpush, Laudame Financials VCN, FAST en VC Sneek komen dit weekeinde niet in actie.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×