Draisma Dynamo, Nova Tech Lycurgus, Active Living Orion en Numidia VC Limax staan vanavond voor een stevige uitdaging. De vier ploegen gingen vorige week onderuit in de heenwedstrijden van de Europese CEV Cup en Challenge Cup, waardoor een 3-0 of 3-1 overwinning nodig is om een beslissende golden set af te dwingen.

CEV Cup: Draisma Dynamo en Nova Tech Lycurgus
Voor Draisma Dynamo en Nova Tech Lycurgus staat een plek in de achtste finales van de CEV Cup, het tweede Europese niveau, op het spel. In de heenwedstrijd had Lycurgus weinig in te brengen tegen de Oekraïense ploeg Prometey Dnipro, dat het duel overtuigend won (25-21, 25-17, 25-16). Dynamo hield steeds gelijke tred tot de slotfase, maar slaagde er niet in om op cruciale momenten door te drukken tegen OK Budva uit Montenegro, wat resulteerde in een 25-22, 26-24, 25-21 nederlaag. Om uitschakeling te voorkomen, moeten de ploegen vanavond met 3-0 of 3-1 winnen. In dat geval zal een golden set bepalen wie de winnaar van het tweeluik wordt. Bij elk ander scenario eindigt het Europese avontuur.

Challenge Cup: Active Living Orion en Numidia VC Limax

Active Living Orion en Numidia VC Limax strijden voor een plek in de achtste finales van de Challenge Cup, het derde Europese niveau. Orion was de enige Nederlandse ploeg die vorige week een set af wist te snoepen van hun tegenstander. In de heenwedstrijd tegen Rieker UJS Komárno werd het 25-15, 25-22, 19-25 en 25-20. De Slowaakse ploeg heeft in Doetinchem nog twee sets nodig om een plek te bemachtigen in de volgende ronde. Hetzelfde geldt voor Dinamo București, de tegenstander van Numidia VC Limax. Het team uit Roemenië won vorige week de heenwedstrijd met 22-25, 30-32, 22-25 en speelt vanavond de return in eigen huis.

Programma

Het programma van woensdag 29 november en links naar de kaartverkoop vind je in onderstaand schema!

Tijd

Teams

Tickets

18.00 u

Dinamo București - Numidia VC Limax

19.30 u

Nova Tech Lycurgus - Prometey Dnipro

Koop tickets

19.30 u

Draisma Dynamo SC - OK Budva

Koop tickets

20.00 u

Active Living Orion - Rieker UJS Komárn

Koop tickets

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn