Vanavond werden de laatste acht wedstrijden gespeeld voor een plek in de kwartfinales van de bekercompetitie. De topdivisionisten vochten voor wat ze waard waren, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in de Eredivisieteams.

Vrouwen
De enige wedstrijd tussen twee Eredivisieteams werd vanavond gespeeld in Utrecht. Na een 1-0 voorsprong voor Booleans/VV Utrecht, had ARBO Rotterdam/FAST een droomstart in de tweede set. Op de service van Veerle van den Heuvel kwam de ploeg op een 11-0 voorsprong en na twee sets was de stand weer gelijk: 1-1. In een spannende slotfase trok Booleans/VV Utrecht de derde set naar zich toe en ook de vierde set ging naar de thuisploeg. In de volgende ronde treffen ze Eurosped, het team uit Twente plaatste zich gisteravond al voor de kwartfinales.

De andere vier Eredivisieteams die vanavond in actie kwamen, troffen allemaal een tegenstander uit de Topdivisie. Sliedrecht Sport en Apollo 8 noteerden zonder problemen een 3-0 overwinning op Guts & Gusto Donitas en het tweede team van VCN. SOMAS/Activa kwam twee keer dicht in de buurt van setwinst, maar ook Laudame Financials VCN wist de wedstrijd in drie sets binnen te slepen. In de derde set serveerde Liz Otten op 25-26 een ace voor de overwinning.

Djopzz Regio Zwolle Volleybal trof een pittige tegenstander in Kamernet/Veracles. Het team uit Zwolle won de eerste set overtuigend met 25-15, maar de topdivisionist vocht zich terug in de wedstrijd en stond na drie sets op een 2-1 voorsprong. In de vierde set trok Djopzz Regio Zwolle de stand weer gelijk en met 15-8 ging ook de beslissende set naar het Eredivisieteam.

Kijk hieronder de wedstrijd tussen Booleans/VV Utrecht en ARBO Rotterdam/FAST terug.

Uitslagen
Booleans/VV Utrecht – ARBO Rotterdam/FAST 3-1 (25-22, 15-25, 25-23, 25-20)
SOMAS/Activia – Laudame Financials VCN 0-3 (17-25, 23-25, 25-27)
VCN D2 – Apollo 8 0-3 (16-25, 11-25, 16-25)
Guts & Gusto Donitas – Sliedrecht Sport 0-3 (18-25, 22-25, 16-25)
Kamernet/Veracles – Djopzz Regio Zwolle Volleybal 2-3 (15-25, 26-24, 25-21, 21-25, 8-15)

Mannen
Bij de mannen kwam Amysoft Lycurgus als enige zonder setverlies uit de strijd: de titelhouder schakelde MKB Accountant/VCV uit. Het tweede team van Sliedrecht Sport stuntte in de tussenronde tegen RECO ZVH en ook vanavond maakte ze het hun tegenstander knap lastig. De eerste set werd met 30-28 nipt gewonnen door Numidia TopVolleybal Limburg, maar Sliedrecht Sport antwoordde door de tweede set met 25-13 te winnen. Ook in de derde set nam de ploeg een ruime voorsprong, maar Numidia TopVolleybal Limburg kon op tijd zaken op orde stellen en besliste de wedstrijd in vier sets.

In Assen won thuisploeg Sudosta-Desto de eerste set van eredivisionist Taurus met 26-24. De twee daaropvolgende sets waren voor het team uit Houten. In een spannende vierde set nam Sudesto-Desto al snel een kleine voorsprong, maar het lukt de ploeg niet om een vijfde set af te dwingen. Met hun 3-1 overwinning plaatst Taurus zich voor de kwartfinale, daar nemen ze het op tegen topploeg Active Living Orion.

Uitslagen
Sudosta-Desto – Taurus 1-3 (26-24, 22-25, 19-25, 22-25)
MKB Accountants/VCV – Amysoft Lycurgus 0-3 (22-25, 11-25, 19-25)
Sliedrecht Sport H2 – Numidia TopVolleybal Limburg 1-3 (28-30, 25-13, 22-25, 23-25)