Eurosped heeft zondagmiddag in Doetinchem beslag gelegd op de Supercup door VC Sneek te verslaan. De bekerhouder uit Almelo was verrassend met 3-0 te sterk voor de Friese landskampioen. De equipe van coach Jan Berendsen won toen het nog Pollux heette vier keer eerder de Supercup, van 1999 t/m 2002. Het is de eerste keer dat Eurosped onder haar nieuwe naam de Supercup wint.

Opstellingen

Coach Petra Groenland van regerend landskampioen VC Sneek startte in de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen met: Nienke Tromp (spelverdeelster), Hester Jasper (diagonaal), Roos van Wijnen en Anniek Siebring (passer/lopers), Klaske Sikkes en Monique Volkers (middens) en Janieke Popma (libero).

Haar collega Jan Berendsen van bekerwinnaar Eurosped schonk zijn vertrouwen aan het volgende zevental: Charlotte Haar (spelverdeler), Daphne Knijff (diagonaal), Judith Kamphuis en Rinske Hofste (passer/lopers), Carlijn Koebrugge en Eline Gommans (middens) en Kim de Wild (libero).

1e set: Sterke start Eurosped

Regerend landskampioen VC Sneek begon met een kleine voorsprong aan de strijd om de Supercup toen de 15-jarige Jasper met een ace haar team op een 3-2 voorsprong zette. Vrij snel hierna was het echter uitdager Eurosped dat het initiatief overnam.

De ploeg uit Almelo van coach Berendsen speelde zeer gedreven en een stuk zuiniger dan opponent Sneek. Na een killblock van Gommans namen de Tukkers een 9-14 voorsprong, maar na een tweede ace van Jasper kwamen de Friezinnen terug tot 13-14. Verder zou VC Sneek niet geraken. Eurosped liep gemakkelijk opnieuw uit, mede dankzij enkele mooie verdedigende acties van libero De Wild. Na een foutservice van Sneek ging de eerste set met 20-25 naar de ploeg uit Almelo.

2e set: Eurosped dendert door

In de tweede set denderde het ontspannen spelende Eurosped door. Coach Groenland van Sneek besloot om haar spelverdeelster te wisselen en bracht Dorien den Otter in voor Tromp. Veel verschil maakte het niet. Eurosped liep via 4-7 en 7-13 uit naar 15-24 en won de tweede set gemakkelijk na opnieuw een fout van Sneek. De bekerhouder speelde veel verzorgder dan haar opponent en had daardoor een lager foutenlast.

3e set: Eurosped verovert eerste prijs van het seizoen

In de derde set kwam de zege voor Eurosped nooit meer echt in gevaar. VC Sneek maakte simpelweg te veel fouten om het de ploeg uit Almelo moeilijk te maken. Na een killblock van spelverdeelster Haar nam Eurosped een 8-13 voorsprong. Enige tijd later was het Kamphuis die na een goede service van Hofste het matchpoint binnensloeg: 16-25.

Judith Kamphuis: Goede voorbereiding basis voor deze winst

“Dit was de eerste echte test voor ons nieuwe team”, vertelt uitblinker Judith Kamphuis. “En ik denk dat we zijn geslaagd. We hebben een hoog niveau gehaald, dit heb ik op trainingen nog niet gezien. In de voorbereiding hebben we veel geïnvesteerd in kracht- en conditietraining, en dat maakte dat we vandaag zeer fit aan de wedstrijd begonnen.”

VC Sneek – Eurosped 0-3 (20-25, 15-25, 16-25)

Bron: fotohoogendoorn.nl (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn