AVV Keistad weet dat volleyballers ook houden van een gezonde snack. Om die reden kunnen leden voortaan in de kantine van de club naast de traditionele kaart gezonde happen worden besteld.. “Wij hopen andere clubs te inspireren ook de omslag te maken naar een gezonde après sport”, zegt Hilda Sanders van de kantinecommissie.

Sanders heeft zich samen met twee collega’s van de kantinecommissie sterk gemaakt om het assortiment van de verenigingskantine uit te breiden met een productgroep die aansluit bij de gezonde sportbeoefening. Veel mensen willen gewoon gezond eten. Ook in de kantine van de sportclub, werk of school. Zou het dan niet prettig zijn als hier de gezonde keuze ook de gemakkelijke keuze is? „Eigenlijk best wel een vreemde vraag”, weet Sanders. „Want sport en gezonde voeding gaan eigenlijk zo goed samen. Samen met adviseur Hans Jurgens van het Amersfoortse gezondheidsproject B.Slim (Beweeg Meer. Eet gezond) en een buurtsportcoach van SRO hebben we sinds begin december onderzocht hoe wij het assortiment gezonder kunnen maken. In de richtlijnen ‘gezondere kantines’ zijn drie niveaus gedefinieerd: brons, zilver en goud. Hoe ‘edeler’ het metaal, hoe gezonder de uitstraling is van het zichtbare aanbod. We richten ons voorlopig op brons.

Ter introductie werd In januari de jongste AVV Keistad-jeugd na de wedstrijd verrast met een fruitsnack. De overige leden konden die dag via een proeverij een gezonde après sport consumeren. Er is naast het broodje kroket ook een vers belegd broodje gezond te krijgen, of een verse gezonde tosti. Naast deze verantwoorde broodjes zijn er ook in de andere productgroepen gezondere alternatieven beschikbaar.” De weg naar een Gezonde Sportkantine is een mooie stap richting het nieuwe sportcomplex Amerena, waar de vereniging zich vanaf eind 2017 zal vestigen. In samenwerking met de andere sportverenigingen worden ook daar afspraken over een Gezonde Kantine gemaakt. „Dit is alvast een voorproefje. AVV Keistad wil graag in de Amerena trendsetter zijn.”

Bron: www.sro.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn