Afgelopen weekend vond de strijd om de titels in de Nightwatch Eredivisie Beach plaats in Nijmegen. Bij de vrouwen ging het goud naar Pleun Ypma en Emi van Driel, bij de mannen wonnen Matthew Immers en Mart van Werkhoven.

Met het Centre Court aan de Waalkade, vlak voor restaurant Vief en de twee bijvelden bij Aiolos Beach, was het een prachtig decor voor de top van Nederland. Dankzij de vele terrassen rondom, het mooie weer, de sport- en spelactiviteiten die door partner Ziggo werden georganiseerd en de spannende wedstrijden van hoog niveau, was het een geslaagd evenement voor het aanwezige publiek.

Ypma/Van Driel de beste in Nijmegen
Bij de vrouwen speelden Brecht Piersma/Desy Poiesz en Noa Sonneville/Maren de Jong een spannende halve finale. In deze clash tussen de jonge meiden van Beachvolleybal Team Nederland en Beach Team Den Haag was een derde set nodig om de winnaar te bepalen. Deze allesbeslissende set ging met 15-10 naar Desy Poiesz en Brecht Piersma, die dit weekend voor het eerst dit seizoen samenspeelden. Brecht Piersma won vorig weekend met haar partner Wies Bekhuis nog de Zwitserse Nationale tour en mocht zich dus weer in de finale melden. Daar stond Piersma/Poiesz tegenover Pleun Ypma en Emi van Driel. Het duo, dat vorige week gekroond werd tot Queens of Hamburg, bleek een maatje te groot voor de jongere meiden van BTN. Met 21-19 en 21-11 ging de winst naar Ypma en Van Driel. Het brons was voor Phoebe Bell en Nicole Laird, de Australiërs bereiden zich in Europa voor op de komende World Tour evenementen en kregen de wildcard van organisator Sportworx.

Blokkering van Werkhoven oppermachtig in finale
Bij de mannen waren het Mick Toet/Thijmen Heemskerk en Quinten Groenewold/Sam van der Loo die elkaar het vuur aan de schenen legden in de halve finale. Met het minimale verschil ging de overwinning naar Mick Toet en Thijmen Heemskerk, die zich daarmee voor de derde keer op rij plaatsten voor de finale. Het duo won twee keer zilver en ook ditmaal was de laatste horde te hoog gegrepen. In de finale hadden ze moeite met de sterke blokkering van Mart van Werkhoven, die met zijn partner Matthew Immers oppermachtig bleek dit weekend. Het brons ging naar Rik van Solkema en Joris Berkhout. In een eenzijdige wedstrijd waren zij te sterk voor Quinten Groenewold en Sam van der Loo.

Eurogames
Tijdens het toernooi wapperden de regenboogvlaggen. 2022 is namelijk het jaar van EuroGames in Nijmegen. EuroGames is een internationaal LHBTQI+ sportevenement en vindt plaats van 27 tot en met 30 juli. Het idee achter dit evenement is dat iedereen kan meedoen, of je nu behoort tot de LHBTQI+ gemeenschap of niet. Hiermee wil de organisatie deze zomer in Nijmegen zoveel mogelijk sporters in beweging krijgen. De volleybalgemeenschap draagt daar graag een steentje aan bij.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×