Het Europees kampioenschap voor mannen begint vandaag. Het wordt, net als bij de vrouwen, in vier landen gespeeld: Polen, Tsjechië, Estland en Finland. Nederland zal zijn wedstrijden in de poule in Finland afwerken. De eerste wedstrijd van Oranje wordt donderdagavond 19.00 uur Nederlandse tijd gespeeld in Tampere. Lees hier hoe je de Lange Mannen tijdens hun EK kan volgen.

Vanwege de Dutch Grand Prix formule 1 in Zandvoort komend weekend zijn vanaf morgen tot en met maandag alle zenders van Ziggo Sport gratis te bekijken. Het is nog niet zeker dat alle kabelaanbieders dit ook doorzetten, maar KPN heeft aangegeven dit voor haar abonnees mogelijk te maken. Dat betekent ook dat de wedstrijden van de Nederlandse mannen te volgen zijn.

Hoe kan ik de wedstrijden van Oranje live volgen?

  1. Op tv bij Ziggo Sport (zie tv gids Ziggo Sport)
  2. Als livestream via Ziggo Sport Pay per View (3,99 euro per wedstrijd, vanaf dinsdag)
  3. In samenvatting bij NOS Studio Sport
  4. Als livestream via EuroVolleyTV (alle wedstrijden voor €4.99, klik op EUROVOLLEY MEN competition pass).

De mannen zijn ook op social media te volgen:
Instagram

Facebook

Twitter

Finland
Nederland is op het EK ingedeeld in Poule C. Die wordt afgewerkt in het Finse Tampere, waar de ploeg gisteren arriveerde na een vlucht van ruim twee uur naar Helsinki en een bustrip van twee uur naar Tampere. Gisteravond werkte de ploeg van bondscoach Roberto Piazza zijn eerste training af in de hal waar de wedstrijden worden gespeeld. Het Tampereen jäähalli is een ijshockeyhal die werd gebouwd voor het WK IJshockey in 1965. In het stadion waar 7.300 toeschouwers in kunnen, zal beperkt publiek worden toegelaten.

Poule C
Rusland (2)
Nederland (8)
Turkije (11)
Finland (13)
Spanje (14)
Noord-Macedonië (24)

Tussen haakjes de positie op de Europese ranking

Alle ploegen treffen elkaar een keer. De top-4 uit de poule vervolgt het toernooi in de achtste finales. De poule van Nederland kruist met de poule die in Polen wordt gespeeld, met Polen (regerend wereldkampioen), Servië (regerend Europees kampioen), België, Oekraïne, Portugal en Griekenland.

Wedstrijdschema Oranje

Datum, Nederlandse tijd

Team A

Team B

Zender

2-9, 19.00 uur

Nederland

Spanje

Ziggo Sport Docu

3-9, 19.00 uur

Nederland

Noord-Macedonië

Ziggo kanaal 14 en Ziggo Sport Select

4-9, 16.30 uur

Nederland

Rusland

Ziggo Sport Docu

6-9, 19.00 uur

Turkije

Nederland

Ziggo kanaal 14 en Ziggo Sport Select

7-9, 19.00 uur

Finland

Nederland

Ziggo Sport Docu


Openingswedstrijd
In Spanje treft Oranje een tegenstander waar het de laatste twee keer zeer spannende wedstrijden tegen speelde. In de European League van 2019 won Nederland in de poulefase twee keer met 3-2. Bondscoach Piazza geeft aan dat zijn team de laatste jaren sterk verbeterd is, maar dat er nu moet blijken waar ze staan. “We moeten een goede rangschikking halen, omdat we kruisen met de poule uit Polen. We willen Polen graag ontlopen in de volgende ronde.”

Piazza kijkt op dit moment nog niet verder dan de eerste wedstrijd tegen Spanje. “De focus ligt volledig op hen. Na Spanje ga ik me richten op Noord-Macedonië en zo verder.” Voor Piazza is het belangrijk dat al zijn veertien spelers kunnen spelen. “Dat betekent niet dat we elke wedstrijd een andere opstelling in het veld hebben, maar iedere speler moet op elk moment het veld kunnen betreden en het niveau halen.”

Selectie

Nummer

Naam

Positie

2.

Wessel Keemink

Spelverdeler

4.

Thijs ter Horst

Passer/loper

5.

Luuc van der Ent

Midden

6.

Just Dronkers

Libero

7.

Gijs Jorna

Passer/loper

8.

Fabian Plak

Midden

12.

Bennie Tuinstra

Passer/loper

13.

Steven Ottevanger

Libero

14.

Nimir Abdelaziz

Diagonaal

16.

Wouter ter Maat

Diagonaal

17.

Michaël Parkinson

Midden

18.

Robbert Andringa

Passer/loper

19.

Freek de Weijer

Spelverdeler

22.

Twan Wiltenburg

Midden

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn