Ook dit weekend zijn er weer tien Eredivisieduels om naar uit te kijken. In de BetCity Eredivisie Mannen ligt er een kans voor Numidia VC Limax en Nova Tech Lycurgus om de koppositie over te nemen, omdat lijstaanvoerder Active Living Orion niet in actie komt. Bij de dames volop strijd om in de bovenste regionen te blijven.

BetCity Eredivisie Mannen
Na vier doordeweekse duels in Europa, waarin geen enkel Eredivisieteam tot een overwinning kwam, gaat de strijd in de BetCity Eredivisie Mannen weer onverminderd verder. Lijstaanvoerder Active Living Orion komt dit weekend niet in actie en dus krijgen Nova Tech Lycurgus en Numidia VC Limax de kans om de koppositie over te nemen. Beide ploegen lopen twee punten achter op de koploper en zijn favoriet voor de overwinning dit weekend. Lycurgus speelt tegen Prima Donna Kaas Huizen, dat met twee punten op de een-na-laatste plek te vinden is. Limax speelt thuis tegen de nummer 8: Scherp in Packaging ZVH.

Sliedrecht Sport hoopt aansluiting te houden met de top door het duel tegen VoCASA te winnen, dat tien punten minder heeft behaald. Talentteam Papendal, het enige team zonder overwinning in de Eredivisie, heeft dit weekend twee kansen om punten te pakken. Zaterdag staat een duel tegen Simplex SSS (nr. 6) op het programma, een dag later treden ze aan tegen regerend landskampioen Draisma Dynamo (nr. 5).

Programma

Dag

Tijd

Teams

Za 25 november

16.00 u

Talentteam Papendal - Simplex SSS

Za 25 november

20.00 u

Prima Donna Kaas Huizen - Nova Tech Lycurgus

Za 25 november

20.00 u

Sliedrecht Sport - VoCASA

Zo 26 november

14.30 u

Talentteam Papendal - Draisma Dynamo

Zo 26 november

16.30 u

Numidia VC Limax - Scherp in Packaging ZVH

Eredivisie Dames
Ook bij de dames wordt er gestreden om het verschil in de bovenste regionen zo klein mogelijk te houden. Koploper Djopzz Zwolle Topvolleybal gaat op bezoek bij Draisma Dynamo (nr. 7) in Apeldoorn. Apollo 8 (nr. 5) staat zaterdag, na enkele wedstrijden tegen teams uit de onderste helft van de ranglijst, tegenover regerend landskampioen Friso Sneek. De vraag is of het team uit Borne boven de streep blijft of na dit weekend in de onderste regionen belandt. De positie van Apollo 8 hangt ook af van Visser Assen/Sudosa-Desto (nr. 6), dat op de vijfde plek mikt en tegen hekkensluiter Peelpush speelt.

Andere favorieten op zaterdagavond zijn De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht (nr. 3) en Sliedrecht Sport (nr. 4), met een achterstand van respectievelijk vier en vijf punten op de koploper. Ondanks het thuisvoordeel gaan hun tegenstanders, Voltena en SOMAS/Activia, als duidelijke underdogs de duels in. Beide ploegen behaalden tot nu toe slechts vijf punten uit acht wedstrijden.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Za 25 november

19.00 u

Voltena - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht

Za 25 november

19.30 u

SOMAS/Activia - Sliedrecht Sport

Za 25 november

20.00 u

Visser Assen/Sudosa-Desto - Peelpush

Za 25 november

20.00 u

Draisma Dynamo - Djopzz Zwolle Topvolleybal

Za 25 november

20.00 u

Friso Sneek - Apollo 8


Livestreams
Mis geen moment van alle actie in de Eredivisie! De livestreams vind je, vlak voordat een wedstrijd begint, via het programma van de dames en heren.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn