Hot on social: Drie WK-tickets en een transfer voor Laura de Zwart

Hot on social: Drie WK-tickets en een transfer voor Laura de Zwart

Wat gebeurde er deze week in de volleybalwereld? Wij zetten een selectie van de leukste, mooiste en opvallendste social media posts voor je op een rijtje! Deze week: drie WK-tickets voor Nederland, een mooie transfer voor Laura de Zwart en de start van de DELA Eredivisie Beach.

Drie Nederlandse teams naar het WK in Hamburg

Deze week publiceerde de FIVB een lijst met alle teams die mee mogen doen aan het WK Beachvolleybal 2019. Drie Nederlandse teams kunnen een ticket naar Hamburg boeken: Brouwer/Meeuwsen, Keizer/Meppelink en Stubbe/Van Iersel zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens dit belangrijke toernooi. Er is een kans dat er nog meer Nederlandse teams uitgenodigd worden, komende tijd maakt de organisatie nog enkele wildcards bekend!  

Laura de Zwart naar Dresdner SC 

Mooi transfernieuws! Laura de Zwart zal volgend jaar te zien zijn in het shirt van Dresdner SC. De 1.99 lange middenblokkeerder speelde afgelopen jaar voor Team Eurosped, maar maakt nu dus de overstap naar de Duitse competitie. Dresdner SC is een sterke ploeg, het team eindigde dit jaar op een nette derde plek in de competitie. De Zwart is enthousiast over haar transfer en verwacht dat ze veel kan leren bij de ploeg. 

Nieuwe libero voor Sliedrecht Sport Dames 1

Nog een transfer: Emma Rekar, afgelopen twee jaar speelster van VV Utrecht, zal volgend jaar de libero van Sliedrecht Sport worden. Extra leuk: Emma is de zus van Ana Rekar, de spelverdeler van Sliedrecht. Emma zegt hierover: “Het voelt als een droom om samen met Ana op het hoogste niveau van Nederland te kunnen volleyballen.” 

Vijfde en beslissende wedstrijd in de Eredivisie

Afgelopen zondag stonden Lycurgus en Orion voor de vierde keer tegenover elkaar in de finalereeks van de Eredivisie. Orion had al twee overwinningen binnen en zou zich dus na een winst landskampioen mogen noemen. Na een zenuwslopende wedstrijd was het Lycurgus die de wedstrijd naar zich toe trok (3-2), wat betekent dat de strijd beslist wordt in een vijfde wedstrijd. Deze wedstrijd staat aankomende zondag om 15.45 uur op het programma. 

Hier volg je de strijd om de titel zondag live.

DELA Eredivisie Beach van start 

Nog geen plannen dit weekend? Kom naar de DELA Eredivisie Beach in Breda! Op het Kasteelplein in de Brabantse stad zullen verschillende Nederlandse topteams de strijd met elkaar aangaan. Veel duo’s zullen voor het eerst samen in actie komen, zo ook het duo VanHal/Verpoorten. Het belooft een spannend toernooi te worden!

Meer informatie over de DELA Eredivisie Beach? Bekijk dan deze site! 

 


Heb jij een bericht dat in deze rubriek thuis hoort? Tip ons dan via communicatie@nevobo.nl.

Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×