Op dinsdagmiddag 16 juni vindt in Sliedrecht de kick-off plaats van de TeamNL Beach Tour. Voor het project TeamNL Beach Tour gaan de beste beachvolleyballers van Nederland het hele land door om bij volleybalverenigingen clinics te geven en/of te trainen. Sliedrecht Sport is de volleybalvereniging die de eer heeft om het project af te trappen. Topbeachvolleyballer en projectleider Christiaan Varenhorst legt uit waarom dit initiatief juist nu wordt gestart.

Idee van bondscoach Victor Anfiloff
“Het begon allemaal met een idee van onze bondscoach Victor Anfiloff”, legt Christiaan Varenhorst (30 jaar) uit. “We zijn door de coronacrisis voor het eerst een hele zomer in Nederland en dat biedt ons de kans om eens iets terug te geven aan de jeugd, beredeneerde hij. Zo is het balletje gaan rollen en is TeamNL Beach Tour tot stand gekomen.”

TeamNL Beach Tour voor volleybalverenigingen
Onlangs startte de Nevobo al het project SchoolVolley+, waarin volleybal- en beachvolleybalinternationals basisscholen bezoeken om clinics te geven en zo jeugd te stimuleren om vitaal bezig te blijven. Alleen al in juni worden op tientallen basisscholen in heel Nederland clinics georganiseerd in het kader van SchoolVolley+.

TeamNL Beach Tour richt zich volledig op de volleybalverenigingen van Nederland. Een vereniging kan een clinic aanvragen, en dit kan zelfs gecombineerd worden met een echte training van Beachvolleybal Team Nederland op locatie bij de club. Op die manier krijgen jonge talenten niet alleen tips & tricks van de professionals, maar ook een inkijkje bij een echte topsporttraining.

Met SchoolVolley+ en de TeamNL Beach Tour concretiseert de Nevobo de recente oproep van Joop Alberda, Bas van de Goor, Epke Zonderland, Louis van Gaal, Sarina Wiegman, Guus Hiddink en Erik Scherder om Nederlanders te inspireren meer te bewegen en sporten.

“Proberen de jeugd te inspireren”
“Toen ik zelf jong was en op de Volleybalschool zat, kreeg ik een clinic van Reinder Nummerdor (zijn latere teamgenoot red.), Richard Schuil en Manon Flier”, herinnert de 2.12 meter lange Varenhorst zich. “Ik vond dat toen heel indrukwekkend en motiverend. Nu ik ook de kans krijg om dit te doen, wil ik graag proberen om op mijn beurt de jeugd te inspireren.”

"“Ik vond dat toen heel indrukwekkend en motiverend. Nu ik ook de kans krijg om dit te doen, wil ik graag proberen om op mijn beurt de jeugd te inspireren.”"

Christiaan Varenhorst

Varenhorst Grand Slam Moskou 2016 05 26 Fivb

De vice-wereldkampioen van 2015 en meervoudig World Tour winnaar is niet alleen als atleet betrokken bij de clinics, maar is ook verantwoordelijk voor de organisatie van het project. “Dit is een mooie kans voor mij om projectervaring op te doen buiten de topsport”, besluit Varenhorst. “Tot nu toe vind ik het erg leerzaam en leuk om te doen.”

LET OP: Aanmelden is niet meer mogelijk.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn