Sinds een aantal weken mogen we weer beachvolleyballen! Die sport lijkt op het eerste gezicht hetzelfde als in de zaal, maar het is toch even wennen. In deze editie van 'De top vijf...' vind je de meest herkenbare momenten op het strand!

5. Twintig lagen kleding
Het begint eigenlijk allemaal al ruim voor de training: het moment dat je je gaat omkleden. Wat moet je aan? Thermoshirt of T-shirt, korte of lange broek? Na twee uur twijfelen, besluit je om het zekere voor het onzekere te nemen en verschillende lagen aan te doen. Geen risico, nu zit je sowieso goed! Toch?

4. Oh... Zonnebril vergeten
Tja, je dacht zó goed voorbereid te zijn... Eenmaal aangekomen bij de velden geniet je in eerste instantie van het lekkere zonnetje, maar al snel kom je erachter dat je zonnebril nog thuis ligt. De grootste uitdaging wordt niet het spelen van de bal, maar het zien van de bal.

3. Zand, zand en nog eens zand
Je weet dat het beachvolleybal is, maar je verbaast je toch elke keer weer over de hoeveelheid zand. Na één duik zitten niet alleen je armen, maar ook je gehele gezicht, oren en zelfs je haar onder het zand.

2. Strand in je badkamer
Bij thuiskomst zegt je moeder/vader/vriend/vriendin/huisgenoot gelijk 'Goed uitkloppen, hè!' Je luistert met een half oor, omdat je denkt dat al het zand 'toch wel' weg is. Eenmaal naar binnen gelopen, is dit toch niet helemaal het geval... Resultaat: een zandkasteel in de badkamer.

1. Spierpijn, maar met een voldaan gevoel
Het zat misschien niet allemaal mee, maar aan het einde van de dag overheerst toch het positieve gevoel. Je hebt wat spierpijn, maar hé, je moet er wat voor over hebben om je favoriete sport weer te spelen! Op naar de volgende training!

Weet jij een leuk onderwerp voor 'De top 5...'? Laat het ons weten via communicatie@nevobo.nl

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn