We duiken het weekend in met een terugblik op een selectie van de leukste, mooiste en opvallendste social media posts van deze week. Vandaag: Wouter ter Maat wint de Turkse beker, FAST toont veerkracht en verrast VC Sneek, Lonneke Sloetjes bereikt halve finale Champions League en meer. Heb jij een bericht dat in deze rubriek thuis hoort? Tip ons dan via communicatie@nevobo.nl.

We beginnen met het leukste nieuws: Oranje-international wist afgelopen zondag met zijn Turkse ploeg Fenerbahce de Turkse beker te winnen. Dat ging ten koste van Galatasaray.

Galatasaray stond enkele dagen later in de finale van de CEV Cup tegenover Trentino Volley met Maarten van Garderen in de gelederen. Trentino won vrij makkelijk van een 'vermoeid' Galatasaray met 3-0 en pakt daarmee een riante uitgangspositie richting de tweede en laatste finalewedstrijd.

Ook Lonneke Sloetjes doet het goed in de Europese competities. Met haar club Vakifbank is de halve finale van de Champions League bereikt. Makkelijk ging dat niet, want er moest een 3-2 verlies omgebogen worden, maar in eigen huis werd Dinamo Moskou met 3-0 naar huis gestuurd.

Nog meer leuk Europees nieuws, want Anne Buijs heeft met haar team Monza de eerste finalewedstrijd om de Challenge Cup gewonnen. Aydin BBSK werd met 3-0 verslagen.

Ook in de eredivisie is de strijd om het kampioenschap volop aan de gang! Lycurgus won de cruciale wedstrijd op bezoek bij Sliedrecht Sport met 3-1 en dat moest uiteraard ook even getwitterd worden.

En dat was niet het enige goede nieuws voor Abiant Lycurgus. Vorig weekend werd namelijk bekend dat Nedmag de Groningse eredivisieploeg financieel gaat ondersteunen nadat eerder werd bekend dat de titelhouder in grote financiële problemen verkeerde.

Bij de dames wist FAST afgelopen weekend te verrassen door VC Sneek te verslaan en dat ontging ook de regionale kranten niet.

We sluiten af met een challenge dat momenteel gaande is op Papendal. Daar dagen verschillende sporters elkaar uit om hun sport uit te proberen. Zo daagde Rianne Vos, speelster van het Talentteam, Badmintonner Wessel van de Aar uit om zijn volleybalkunsten te vertonen. Bekijk hieronder hoe het hem verging!

Foto: Roel Ubels

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn