Matthew Immers en Ruben Penninga hebben tijdens het 2-sterren World Tour-toernooi van Praag verloren in de kwartfinales van de Tsjechen Perusic en Schweiner. In hun eerste internationale evenement samen eindigen ze op de vijfde plaats.

Op donderdag hadden beide Nederlanders zich geplaatst voor het hoofdtoernooi door in de kwalificatie tweemaal met 2-1 te winnen. Vrijdag volgde de poulefase en daarin verloren ze van de Duitsers Pfretzschner en Sowa met 2-1, maar konden zich vervolgens toch plaatsen voor de tussenronde door de Tsjechen Oliva en Dzavoronok te kloppen in drie sets.

Zaterdag schakelden ze in de eerste ronde van de knock-outfase de Brazilianen Saymon en Oscar nog uit met 2-0, maar daarna was het het als eerste geplaatste Tsjechische duo Ondrej Perusic / David Schweiner dat met 16-21, 14-21 te sterk was.

Het was het eerste World Tour-toernooi dat Immers en Penninga samen speelden sinds ze een koppel vormen. Ze wonnen tot nu toe de Eredivisie in Groningen en Almelo, het nieuwe Nederlandse duo timmert al flink aan de weg.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn