Op het 2-sterren World Tour-evenement in de Tsjechische hoofdstad Praag hebben Matthew Immers en Ruben Penninga geplaatst voor het hoofdtoernooi. Zij wonnen hun twee wedstrijden de kwalificatie met 2-1. In het kwalificatietoernooi van Budapest, Hongarije zijn Serena van der Made en Senna van den Berg nipt uitgeschakeld.

Tweemaal tegen Polen
Om het hoofdtoernooi te kunnen bereiken, moesten Matthew Immers en Ruben Penninga twee keer van duo’s uit Polen zien te winnen. In de ochtend versloegen ze Kaluza / Chiniewicz met 2-1 (21-11, 19-21, 16-14), ’s middags waren ze met 2-1 (21-18, 11-21, 15-12) te sterk voor Brozyniak / Janiak.

Vanaf morgen komen ze uit in de poulefase, waarin ze gekoppeld zijn aan Pfretzschner / Sowa uit Duitsland. Die wedstrijd start om 11.30 uur. In de tweede wedstrijd van de poule treffen ze het Duitse koppel Walkenhorst / Winter of Oliva / Dzavoronok uit Tsjechië. Livestream van het toernooi is pas beschikbaar vanaf zondag als de finales worden gespeeld.

Van der Made / Van den Berg
Serena van der Made en Senna van den Berg troffen het niet in de kwalificatie van het 1-stertoernooi in Budapest. Het Nederlandse koppel was als zestiende geplaatst en moest het opnemen tegen de als eerste geplaatste Sloveensen Spela Morgan en Nina Lovsin. Het werd een dubbeltje op z’n kant, het werd 1-2 (21-16, 15-21, 13-15).

Foto: Pim Waslander / Sportworx

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×