Behalve de liefst twaalf Nederlandse beachvolleybalteams zijn er van 2 t/m 6 januari op het DELA Beach Open in Den Haag nog veel meer teams om van te genieten. 109 teams uit 27 verschillende landen strijden in Sportcampus Zuiderpark om de eerste World Tour titel van het nieuwe kalenderjaar. Onder hen zijn olympisch-, wereld- en Europees kampioenen.

Vrouwentoernooi

In het vrouwentoernooi komen de Amerikaanse Alexandra Klineman en April Ross hun titel verdedigen. Het duo van Team USA won vorig jaar verrassend goud in hun eerste World Tour optreden. Het Zwitserse team Tanja Huberli / Nina Betschart hoopt in Den Haag hun bronzen medaille van vorig jaar te prolongeren of te verbeteren.

Drievoudig olympische kampioene Kerri Walsh Jennings (USA), een levende legende, begint aan het hoofdtoernooi aan de zijde van Brooke Sweat. Andere buitenlandse topteams om rekening mee te houden zijn bijv. Ana Patrícia/Rebecca (Brazilië), Heidrich/Vergé-Dépré (Zwitserland) en Makroguzova/Kholomina (Rusland).

Mannentoernooi

Ook bij de mannen komen veel aansprekende namen naar Den Haag. Wat te denken van Anders Mol en Christian Sørum? De jonge Noren werden dé revelatie van 2018 door de laatste vijf toernooien op rij te winnen: Gstaad (5 sterren), Europees Kampioenschap, Wenen (5 sterren), Hamburg (World Tour Finals) en Las Vegas (4 sterren). De vraag is welk team de van zelfvertrouwen blakende Noren kan afstoppen in Sportcampus Zuiderpark.

Behalve de Nederlanders Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen en de bovengenoemde Noren zijn er meer medaillekandidaten. De Letten Aleksandrs Samoilovs en Janis Smedins werden Europees Kampioen in 2015 en draaien al jaren in de internationale top van het beachvolleybal mee. Hetzelfde geldt voor Kantor/Losiak (Polen), Pedro Solberg/Bruno Schmidt (Brazilië, Bruno werd wereldkampioen in 2015 en olympisch kampioen in 2016 red.), Doppler/Horst (Oostenrijk, winnaars WK-zilver in 2017 red.) en Ricardo/Álvaro Filho (Brazilië, Ricardo werd wereldkampioen in 2003 en olympisch kampioen in 2004 red.).

Twaalf Nederlandse teams 

Eerder werd bekend dat er twaalf Nederlandse teams mogen deelnemen aan het DELA Beach Open. 

Hét uitje met de familie tijdens de kerstvakantie

Het DELA Beach Open is meer dan topsport alleen. Het beachvolleybal kent een hoog entertainmentgehalte met muziek tussen de punten door en verrassende, eigenwijze en hoogstaande streetdance shows van ISH Dance Collective.

In een aangrenzende sporthal in de Sportcampus Zuiderpark kunnen kinderen hun energie kwijt met de smashmeter, duikmat, springkussen, de interactieve/digitale volleybalmuur en zelfs ervaren hoe het is om te zitvolleyballen! Ook is er genoeg kans om de helden van het beachvolleybal te ontmoeten, vragen te stellen en handtekeningen te vragen.

Programma

Klik hier voor het programma van het DELA Beach Open 2019. Dit programma is onder voorbehoud. Check altijd voor je bezoek of er wijzigingen zijn.

Tickets

Klik hier om tickets te bestellen voor het DELA Beach Open 2019!

Foto: Alexandra Klineman (FIVB)

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×