De Volleybalmeiden van Jeugd Oranje hebben de halve finale van het European Youth Summer Olympic Festival (EYOF) bereikt. Nederland plaatste zich als groepshoofd voor de halve eindstrijd. Daarin is Duitsland de tegenstander.

Poulefase

Nederland was ingedeeld in een poule met: Polen, Hongarije en Italië.

Nederland – Polen: 3-0 (25-19, 25-20, 25-18)

De Volleybalmeiden begonnen het toernooi tegen Polen. In de eerste set liep Nederland van een 3-3 gelijke stand uit naar een 8-4 voorsprong. Die voorsprong gaf Nederland niet meer weg (25-19). In de tweede set bleven Nederland en Polen lang in elkaars spoor. Bij het aanbreken van de big points liep Nederland weg. Van 19-19 werd het 25-20. In het begin van de derde set slaat Nederland een gaatje. Daarna was het verzet van Polen gebroken. Aan het einde van de set kwam Polen nog iets terug, maar de overwinning kwam geen enkel moment in gevaar (25-28).

Roos Wessels was topscorer met 14 punten.

Nederland – Hongarije: 3-1 (21-25, 25-15, 25-21, 25-18)

Een dag na Polen was Hongarije de tegenstander. De Hongaarse dames wonnen de eerste set. Halverwege de tweede set maakt Nederland het verschil. Bij 20-15 is Nederland het eerst bij de big points. Vanaf dat moment staat Nederland geen punt meer af (25-15). In de derde set pakte Nederland bij 14-13 voor de derde keer de leiding in de set. Vanaf dat moment staat Nederland de leiding niet meer af (25-21). In de vierde set trekt Nederland het goede spel door. Na een snelle voorsprong komt Hongarije bij 21-18 nog in de buurt, maar Nederland hield het hoofd koel.

Britt van de Kooi was met 18 punten topscorer.

Italië – Nederland: 2-3 (25-19, 21-25, 25-20, 18-25, 7-15)

De laatste poulewedstrijd troffen De Volleybalmeiden regerend EYOF-kampioen Italië. Het momentum lag de ene set bij Italië en een set later bij Nederland. De ploeg van bondscoach William Klaver liet zien over veerkracht te beschikken. In de beslissende vijfde set ging de score tot 6-6 gelijk op. Daarna wist Italië nog maar een punt te maken. Door de overwinning eindigde Nederland als groepshoofd.

Roos Wessels maakte met 15 punten de meeste punten voor Nederland.

Halve finales

Morgen om 15:30 uur neemt Jeugd Oranje het op tegen Duitsland. In de andere halve finale staan Slovenië en Hongarije tegenover elkaar.

Finale en troostfinale

Mochten de Volleybalmeiden de halve finale winnen dan spelen ze zaterdagmiddag om 15.05 uur de wedstrijd om het goud.

Wanneer ze veroordeeld zijn tot het spelen van de wedstrijd om het brons dan komen ze zaterdag al om 12.50 uur in actie.