Beide Jeugd Oranje teams hebben vandaag hun wedstrijd op het WEVZA toernooi verloren. De meisjes verloren in België met 3-1 van het gastland. De jongens moesten hun meerdere erkennen in Spanje (3-0 verlies).

Jeugd Oranje meisjes

Door de nederlaag tegen gastland België maakt Jeugd Oranje definitief geen kans meer op het enige EK-ticket dat wordt vergeven in Herentals. Het team van bondscoach William Klaver mag later dit jaar wel deelnemen aan het tweede EK-kwalificatietoernooi. Nederland staat na vier van de vijf wedstrijden vierde op de ranglijst. Morgen staat om 16.30 uur het laatste duel tegen Duitsland op het programma, de nummer twee in de stand. Bekijk hier het volledige programma.

Uitslag zaterdag Jeugd Oranje meisjes:

Nederland – België 1-3 (15-25, 25-21, 26-28, 17-25)

Bekijk hier de wedstrijd Nederland - België terug:

Jeugd Oranje jongens

De jongens van Jeugd Oranje verloren in hun classificatiewedstrijd met 3-0 van Spanje. Morgen staat om 15.30 uur nog het duel tegen Portugal op het programma. De winnaar van het WEVZA toernooi in Italië plaatst zich rechtstreeks voor het EK U18. De nummers 2 t/m 6 mogen deelnemen aan het tweede EK-kwalificatietoernooi, later dit jaar. Aan het WEVZA toernooi in Italië nemen zeven landen deel. Alleen de nummer laatst blijft dus over met lege handen.

Jeugd Oranje zal morgen ruim van Portugal moeten winnen om kans te blijven maken op de zesde plaats.

Uitslag zaterdag Jeugd Oranje jongens:

Nederland – Spanje 0-3 (18-25, 19-25, 21-25)

Bekijk hier de wedstrijd Nederland – Spanje terug:

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×