De jongens van Pre-Jeugd Oranje konden de verwachtingen in het openingsduel van hun EK-kwalificatietoernooi in Rusland helaas niet waarmaken. Het team van bondscoach Arne Hendriks verloor donderdag van Slowakije met 3-0.

In alledrie de sets begonnen ze wel sterk en pakte het in de derde set zelfs een kleine voorsprong. Slowakije draaide het echter snel weer om en pakte steeds een ruime voorsprong. Verwoede pogingen om deze achterstand te verkleinen resulteerden helaas niet in een setwinst, hoewel de jongens daar in de derde set nog wel dichtbij waren. Met 12 aanvallend gescoorde punten mag Stijn de Ruijter zich de beste aanvaller van de wedstrijd noemen.

Nederland - Slowakije 0-3 (17-25, 20-25, 23-25)