De jongens en meisjes van Pre Jeugd Oranje zijn goed begonnen aan het kwalificatietoernooi voor het EK onder 17 jaar. De jongens wonnen het razend spannende openingsduel met 3-1 van Tsjechië, de meisjes versloegen Frankrijk met dezelfde cijfers.

Pre Jeugd Oranje Jongens
In het Griekse Mytilini speelden de jongens van Pre Jeugd Oranje vandaag een sterke wedstrijd tegen Tsjechië. De eerste twee sets werden met 28-26 gewonnen, waarna de derde set met het minimale verschil (23-25) naar Tsjechië ging. In de vierde set was het Tsjechië dat als eerste op setpunt kwam, maar Oranje kwam langszij door drie punten op rij te scoren en de overwinning met 26-24 binnen te slepen. Bram van der Wel werd topscorer met 22 punten. Morgen staat de tweede wedstrijd op het programma. Gastland Griekenland is dan de tegenstander.

Uitslag

Nederland - Tsjechië 3-1 (28-26, 28-26, 23-25 en 26-24)

Pre Jeugd Oranje Meisjes

Gastland Frankrijk was de eerste tegenstander van de Pre Jeugd Oranje Meisjes. De eerste set ging met 25-20 naar Frankrijk, dat in de tweede set direct een 5-0 voorsprong nam. Oranje trok de stand bij 9-9 weer gelijk en sleepte de set uiteindelijk met 21-25 binnen. Nadat Emma Liesting op het tweede setpunt een ace serveerde, ging ook de derde set naar Oranje: 25-27. In de vierde set kreeg Frankrijk twee kansen om de stand weer gelijk te trekken, maar de ploeg kon het niet afmaken. Op 25-26 serveerde Esmee Radstake een ace voor de overwinning. Oranje scoorde deze wedstrijd maar liefst zestien punten vanaf de servicelijn; zes daarvan waren afkomstig van Susan Dambrink. Morgen treffen de meisjes in hun tweede duel Spanje.