Draisma Dynamo, Samen Lycurgus, Simplex SSS en Sliedrecht Sport strijden dit weekend om een plek in de finale van de Nationale Beker Heren. De halve finales worden op zaterdag 18 en zondag 19 februari gespeeld over twee wedstrijden: een uit- en een thuisduel.

Simplex SSS - Draisma Dynamo
De eerste halve finale gaat tussen twee teams die dicht bij elkaar staan in de reguliere competitie en allebei een plek in de A-poule hebben bemachtigd. Draisma Dynamo eindigde op de tweede plek met 53 punten, terwijl Simplex SSS met twee punten minder op plek vijf eindigde. In november stonden de twee teams voor het eerst tegenover elkaar in Barneveld. SSS won dat duel met 3-1, maar eind vorige maand revancheerde Dynamo zich door in eigen huis met 3-2 te winnen. Zaterdagavond staat de eerste halve finale in De Meerwaarde op het programma, een dag later valt de beslissing in Omnisport Apeldoorn.

Sliedrecht Sport - Samen Lycurgus
Ook de andere halve finale gaat tussen twee teams die vanaf volgende week verder spelen in de A-poule: Samen Lycurgus en Sliedrecht Sport. Lycurgus won eerder dit seizoen de Supercup en is favoriet voor de overwinning. De Groningse ploeg had in oktober vijf sets nodig om Sliedrecht te verslaan, maar zegevierde twee maanden later met 3-0. Met 52 punten eindigde Lycurgus de reguliere competitie op de vierde plek, Sliedrecht ging met 29 punten als zesde de kampioenspoule in. Zaterdagavond heeft Sliedrecht het thuisvoordeel, een dag later is het allesbeslissende duel in Groningen.