Op woensdag 14 juni om 20.00 uur strijden voor de Stadsschouwburg in Utrecht vijf internationale topteams om de eerste eretitel ‘King of the Court’. De olympische medaillewinnaars Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan tegenover de huidige nummer 1 van wereldranglijst, het Letse duo Smedins/Samoilovs.

Ook het Amerikaanse team Patterson/Brunner, de Brazilianen Álvaro Filho/Saymon en het nieuwe Nederlandse team Christiaan Varenhorst/Maarten van Garderen doen mee aan het nieuwe beachvolleybalconcept, wat in Utrecht de wereldprimeur gaat beleven.

Wilco Nijland van Music and Sports, ook de organisator van de Eredivisie Beachvolleybal Tour, kijkt uit naar 14 juni. Hij ontwikkelde het concept en testte de spelvorm met een aantal Nederlandse teams: "Ik was op zoek naar een ander soort spelvorm in beachvolleybal. Ik dacht, van deze trainingsvorm kunnen we wel een competitievorm maken. Bij de test bleek dat de topspelers het hartstikke leuk vonden om te doen. Toen dachten wij: hier kunnen we echt iets gaafs van maken.”

Iedere (beach)volleyballer kent King of the Court. Het is een veelgebruikte trainingsvorm. Aan 1 kant van het veld, de winnaarskant, zijn de punten te verdienen. Aan de andere kant wordt er geserveerd en na elke rally moet een team het veld verlaten. De vijf topteams zullen er ongetwijfeld een spectaculaire strijd van maken.

Er wordt op het Lucasbolwerk voor de Stadsschouwburg gestart met de vijf topteams. Die spelen in de eerste ronde 20 minuten lang tegen elkaar en het team met de minste punten valt af. Vier teams strijden vervolgens een kwartier lang in de tweede ronde. De drie sterkste teams strijden in de finale tot 15 punten om de eerste officiële King of the Court titel. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn