Lange Mannen openen hun OKT tegen Europees kampioen Servië

Lange Mannen openen hun OKT tegen Europees kampioen Servië

In de jacht op het enig nog overgebleven Europese startbewijs voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 moeten de mannen van het Nederlands team afrekenen met enkele zware tegenstanders. Van 5 tot en met 10 januari spelen de mannen van Oranje hun olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn. In de poule zijn ze gekoppeld aan kersvers Europees kampioen Servië, de nummer 4 van het laatste EK Frankrijk en het sterke Bulgarije.

Net als bij het olympisch kwalificatietoernooi van de vrouwen doen er acht landen mee om één ticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. De landen zijn verdeeld over twee poules van vier landen op basis van het serpentine systeem, waar de landen op basis van hun Europese ranking worden verdeeld over de poules. Nadat organisator Duitsland als groepshoofd in poule A werd geplaatst, was dit uiteindelijk de verdeling van de poules:

Poule A
Duitsland (10)*
België (6)
Slovenië (7)
Tsjechië (11)

Poule B
Servië (1)
Frankrijk (3)
Bulgarije (8)
Nederland (9)

*Tussen haakjes staat de plaats op de Europese ranglijst vermeld.

Formule
Er wordt gespeeld volgens het single round robin systeem, dat houdt in dat alle teams in de poule een keer tegen elkaar uitkomen. De teams die op plek één en twee eindigen, kruisen met de nummers 1 en 2 van de andere poule voor de halve finales die op donderdag 9 januari worden gespeeld. De finale om het ene beschikbare ticket wordt op vrijdag 10 januari afgewerkt.

Speelschema
De Lange Mannen spelen hun wedstrijden op maandag 6, dinsdag 7 en woensdag 8 januari. Op alledrie de dagen wordt om 14.00 uur gespeeld. 

Maandag 6 januari14.00 uurNederland - Servië
Dinsdag 7 januari14.00 uurBulgarije - Nederland
Woensdag 8 januari14.00 uurFrankrijk - Nederland

Het complete speelschema is hier te vinden.

Kaartverkoop
Kom de Lange Mannen aanmoedigen in Berlijn! Je kunt hier je kaartje kopen.

Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×