Lange Mannen spelen 1/8 finale tegen Duitsland

Lange Mannen spelen 1/8 finale tegen Duitsland

De kaarten zijn geschud! Dankzij drie overwinningen en twee nederlagen wordt Oranje tweede in poule D en mag het aanstaande zaterdag in Apeldoorn aantreden tegen Duitsland, de nummer 3 uit poule B en de nummer 2 van het laatste EK. Duitsland verloor vandaag haar laatste pouleduel van Spanje.

Die eerste achtste finale in Omnisport begint om 16.00 uur, klik hier voor tickets en support onze helden zaterdag naar de kwartfinale! Wie eigenlijk zelf moet spelen, maar de wedstrijd in Apeldoorn niet wil missen, kan zich beroepen op de vanmorgen uitgeroepen Code Oranje van de Nevobo. Deze geeft alle teams in de 3e divisie en lager het recht om thuiswedstrijden die aanstaande zaterdag na 12 uur gepland staan, zonder overleg te verplaatsen.

De tweede wedstrijd om een plek in de kwartfinale in Apeldoorn begint om 20.00 uur en gaat tussen Polen en Spanje. De winnaars van de twee 1/8 finales spelen maandag in Apeldoorn om een plek in de halve finale in Slovenië.

Polen poulewinnaar
Waar de Lange Mannen zouden eindigen, hing af van het resultaat dat pouleleider Polen vanavond tegen Oekraïne neer zou zetten. De 3-0 van de heersende wereldkampioen liet Oekraïne op de derde plek eindigen, Tsjechië is de laatste achtste finalist van poule D.

Laatste 16
Frankrijk, Finland, Italië en Turkije spelen de 1/8 finales in Frankrijk, in België treden Servië, Tsjechië, Oekraïne en het gastland aan voor een plek bij de laatste acht. In Slovenië staat titelverdediger Rusland zaterdag tegenover Griekenland, de tweede achtste finale daar zal gaan tussen Slovenië en Bulgarije. 

20190919 Programma Achtste Finales Ek

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×